“Οι εύζωνες” το θέμα έκθεσης για τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσπρωτίας…

0

Με αφορμή τα 105 χρόνια  της απελευθέρωσης της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου γενικότερα, καθώς επίσης και της πρόσφατης ανακήρυξης του αγίου Γεωργίου των Ιωαννίνων ως προστάτη των Ευζώνων ,  διοργανώνεται  έκθεση  φωτογραφίας μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου στην Ηγουμενίτσα και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο “Πάνθεον”.

Στα εγκαίνια της έκθεσης η καταξιωμένη φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ, η οποία έχει φωτογραφήσει σε διάφορες στιγμές τους εύζωνες, αλλά και την ενδυμασία τους, εξήγησε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εύζωνες δραστηριοποιούνται.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αποτελεί την πρώτη και τη μόνη διαπιστευμένη φωτογράφος,  που ασχολήθηκε με τους εύζωνες για μια τριετία, από το Μάιο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2016, και αναπόφευκτα οι στιγμές, που έζησε, φωτογραφίζοντάς τους, αποτελούν πολύτιμη εμπειρία. Η δουλειά της εντυπωσιακή και …μυσταγωγική. Παλαιός εύζωνας, που βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα, μετέφερε περιστατικά από τη ζωή και την εκπαίδευσή τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο πρωτοπρεσβύτερος-θεολόγος π. Ελευθέριος Κωνσταντής ως εκπρόσωπος της Μητροπόλεως, εκπρόσωποι των αστυνομικών, λιμενικών και στρατιωτικών αρχών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. ά.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ