Με πολλές εκδηλώσεις εορτάστηκε η Αποκριά και η Καθαρά Δευτέρα στη Θεσπρωτία…

0

Με πολλές εκδηλώσεις εορτάστηκε η Αποκριά και η Καθαρά Δευτέρα στη Θεσπρωτία (το Σάββατο 17, την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018). Ειδικότερα, στην Ηγουμενίτσα οργανώθηκε καρναβάλι στην παραλιακή οδό με παρέλαση καρναβαλιστών και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Επιτυχία σημείωσε και το Φιλιατιώτικο καρναβάλι, που είχε ζωντανές και πρωτότυπες παραστάσεις. Στην Παραμυθιά, με την συμμετοχή περισσότερων από 600 Kαρναβαλιστών και με γκρουπ μεταξύ άλλων από τις Μαζορέτες, τους τυμπανιστές του ΦΟΠ, τα δημοτικά σχολεία Παραμυθιάς, Ξηρολόφου και Γλυκής, τα ΚΔΑΠ, την σχολή χορού step by step, το ΓΕΛ Παραμυθιάς, το Αρχοντικό Ρίγγα και τους πολιτιστικούς συλλόγους Ζερβοχωρίου και Καρυωτίου, έγινε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

H θεματολογία των συμμετοχώντων, προέρχονταν από την τρέχουσα πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, καθώς και την τοπική λαογραφία. Κάψιμο του καρνάβαλου, μετά την παρέλαση, έγινε στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας. Με κεντρικό σύνθημα “η Πέρδικα δίνει τη λύση, όταν εσύ το έχεις τερματίσει!”, το καρναβάλι του χωριού είχε κέφι και γούστο. Παρέλαση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών, κάψιμο του καρνάβαλου και γλέντι γύρω από τη φωτιά στην αυλή του δημοτικού σχολείου, ήταν μερικά απ’ όσα περιλάμβανε το καρναβάλι των Συβότων. Όσοι βρέθηκαν στη Σκορπιώνα, παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε μουσικοχορευτικά αποκριάτικα δρώμενα και στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δωρεάν χαρταετούς μοίρασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς στην παραλία του χωριού, μαζί με χαλβά, τουρσί, χαλβά, λαγάνα και κρασί. Όπως κάθε χρόνο ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς προσέφερε ζεστή φασολάδα και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα. Τα ίδια είη προσφέρθηκαν και από το δήμο Φιλιατών στο χώρο της λαϊκής αγοράς, όπου υπήρχε ζωντανή δημοτική ορχήστρα. Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βέλλιανης γιόρτασε τα Κούλουμα στο χώρο της αρχαίας Ελαίας, όπου υπήρχεε άφθονο κρασί, φασολάδα, χαλβάς και χώρος για παιχνίδι. Σηκώθηκαν και χαρταετοί στον αέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ