Βραζιλία: Με τανκς και αντιαεροπορική άμυνα ετοιμάζεται για την ορκωμοσία του ο Μπολσονάρο (φωτογραφίες)

0

Πυρετώδεις είναι οι στρατιωτικές προετοιμασίες στην Βραζιλία για την ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος ακροδεξιού προέδρου της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, την ερχόμενη Τρίτη, Πρωτοχρονιά του 2019.

Τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα και ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ήδη βγει στους δρόμους της πρωτεύουσας Μπραζίλια, πραγματοποιώντας ασκήσεις ετοιμότητας, καθώς ο στρατός – μαζί με την αστυνομία – έχει αναλάβει την διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας την ημέρα της ορκωμοσίας.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί πολεμικά αεροσκάφη ακόμα και αντιπυραυλικά συστήματα, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επίθεση από αέρος.

Ο Γραμματέας Δημόσιας Ασφάλειας στη Μπραζίλια δήλωσε ότι οι αρχές περιμένουν στην τελετή ορκωμοσίας πάνω από 500.000 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί θα περιπολούν στο κέντρο της πόλης.

Οι εικόνες που φτάνουν από τα διεθνή πρακτορεία είναι ενδεικτικές της ιδεολογίας του νεοεκλεγέντος προέδρου , που εκλεγόταν στη Βουλή της Βραζιλίας επί 27 χρόνια με τα χρώματα της άκρας δεξιάς και δηλώνει ανοικτά νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-85).

Ο Μπολσονάρο ανήγγειλε το Σάββατο ότι σκοπεύει να υπογράψει διάταγμα που θα «εγγυάται» το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο.

Πηγή: Associated Press


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here