Ηγουμενίτσα: Ποια είναι η άποψη σας για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο δασάκι;

0

Το δασάκι αποτελεί ένα φυσικό πλούτο όσο και έργο πολιτιστικής κληρονομιάς για την πόλη μας καθώς εκεί υπάρχει το ιστορικό Κάστρο.

Το κάστρο συνδέεται με την ιστορία του οικισμού της Ηγουμενίτσας από το 15ο αιώνα,όταν η πόλη αποτέλεσε εμπορικό σταθμό και ένα από τα προκεχωρημένα φυλάκια της Βενετίας στην δυτική Ελλάδα μέχρι την οριστική κατάληψη από τους Οθωμανούς το 1540.
Η εικόνα του σήμερα διαφέρει πολύ, στην αρχή υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και είχε τοποθετηθεί και μια μικρή παιδική χαρά η οποία “εξαφανίστηκε” ενώ κάποιες φόρες γινόταν και διάφορες εκδηλώσεις. Πλέον είναι καταυλισμός για μετανάστες που βρίσκουν στέγη στο ιστορικό κάστρο της πόλης. Το «δασάκι» της πόλης θα μπόρoυσε να είναι πόλος έλξης και ανάπτυξης καθώς αν καθαριζόταν από τα σκουπίδια που υπάρχουν διάσπαρτα έξω από τους κάδους θα ήταν ιδανικός προορισμός για έναν περίπατο η ακόμη και για μερικές ώρες οικογενειακής απόδρασης από την καθημερινότητα.Ακόμη θα μπορούσε να αναδειχτεί και να δέχεται επισκέψεις τόσο από τα σχολεία της Ηγουμενίτσας όσο και από την ευρύτατη περιφέρεια.
Υπάρχουν τόσα πολλά Ωραία σημεία στην πόλη μας που παραμένουν αναξιοποίητα παρατημένα στο έλεος,ίσως κάποια στιγμή σε αυτόν τον τόπο κάποιοι άνθρωποι να ασχοληθούν σοβαρά,διότι έως τώρα μόνο ωραίες καφετέριες έχουμε,ίσως μια μέρα της άνοιξης κάποια στιγμή στο μέλλον να δούμε ξανά μικρούς και μεγάλους να χαίρονται την εξοχή στο κέντρο της πόλης.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφιες:

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ