Τα Σχολεία της Θεσπρωτίας παίρνουν διακρίσεις, γεγονός που δείχνει το υψηλό επίπεδό τους…

0

Σχολεία της Θεσπρωτίας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκαπίδευσης) παίρνουν διακρίσεις, γεγονός που δείχνει το υψηλό επίπεδό τους. Την καλή δουλειά, που κάνουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά και την ποιότητα των μαθητών. Το Γ΄Βραβείο καλύτερης μαθητικής ταινίας στο Φεστιβάλ Λάρισας κέρδισε το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας για την ταινία «Άννα»! Η ταινία είναι το αποτέλεσμα άλλης μιας επιτυχούς συνεργασίας του κ. Χαράλαμπου Κανδηλιώτη και των μαθητών του. Εξάλλου το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, π θα λάβει μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού Σχολείου που διοργανώνεται από την WRO Hellas. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι o «Εποικισμός του Άρη».

Από το σχολείο μα θα συμμετέχουν δύο ομάδες εργασίας που αποτελούνται από μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων με ευθύνη της εκπαιδευτικού Πληροφορικής Σπυράτου Ευαγγελίας, παρουσιάζοντας δύο κατασκευές, οι οποίες κινούνται με αυτοματισμούς μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η κατασκευή της μίας ομάδας αφορά σε μια μελλοντική αποικία στον Άρη ενώ η δεύτερη στην κίνηση ενός διαπλανητικού τρένου.

Οι μαθητές εργάζονται εδώ και 5 μήνες με υπερβάλλοντα ζήλο και ενδιαφέρον, ενώ ξεπέρασαν σε ευρηματικότητα κατά πολύ ακόμη και τους δασκάλους τους. Στην Α΄ ομάδα συμμετέχουν οι μαθητές: Δόσης Άγγελος, Κωνσταντή Γεωργία, Μητσινάκης Γεώργιος, Ντεγκάνη Αρετή, Ντεγκάνη Δημήτριος. Στη Β΄ ομάδα συμμετέχουν οι μαθητές: Κάντα Κωνσταντίνα, Κουλούρη Σοφία, Κουλούρης Σπυρίδων, Κωνσταντή Δέσποινα, Μαραγκάκης Γεώργιος, Παλπάνη Δέσποινα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ