Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Τόνγκα

0

Κύματα ενός μέτρου έπληξαν πολλές περιοχές

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κάλεσαν οι Αρχές στην Ιαπωνία να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου έπληξαν παράκτιες περιοχές, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK, μετά την έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην Τόνγκα που είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθούν προειδοποιήσεις για τσουνάμι.

Ειδικότερα, η οδηγία για εκκένωση αφορούσε σχεδόν 230.000 ανθρώπους σε οκτώ περιφέρειες λόγω του κινδύνου για τσουνάμι, σύμφωνα με το NHK. Μάλιστα, η προειδοποίηση περιελάμβανε περιοχές, οι οποίες είχαν πληγεί από το φονικό τσουνάμι της Ιαπωνίας το 2011.

Δέκα σκάφη ανατράπηκαν στην επαρχία Κότσι στη νήσο Σικόκου της νότιας Ιαπωνίας, σύμφωνα με το NHK, ενώ η Japan Airlines ακύρωσε 27 πτήσεις σε αεροδρόμια σε όλη τη χώρα.

Η «κόκκινη» προειδοποίηση για τσουνάμι, η δεύτερη υψηλότερη στην κλίμακα που ισχύει στην Ιαπωνία, για την επαρχία Ιουάτε της βόρειας Ιαπωνίας ήρθη αργά το πρωί τοπική ώρα, σύμφωνα με το NHK, ενώ η «κίτρινη» προειδοποίηση που είχε εκδοθεί για τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας ήρθη στις 14:00 (τοπική ώρα, 07.00 ώρα Ελλάδας).
πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ