Η Amanda Gorman για την ορκωμοσία του Joe Biden: «Είχα αϋπνίες και δεν είχα φάει για μέρες »

0

Η Amanda Gorman, η νεαρή ποιήτρια που κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις από την στιγμή που ανέβηκε στο εδώλιο να απαγγέλει το ποίημα της The Hill We Climb για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Αμερικής, Joe Biden, εξομολογείται σε ένα άρθρο της στου New York Times πως παραλίγο να μην εμφανιστεί στην τελετή.

Συγκεκριμένα η Amanda Gorman σκεφτόταν να αρνηθεί την πρόσκληση καθώς εκείνη την εποχή η κατάσταση ήταν επικίνδυνη με την επίθεση στο Καπιτώλιο να έχει συμβεί μόλις δύο εβδομάδες πριν την ορκωμοσία.

«Φοβόμουν μήπως απογοητεύσω τους ανθρώπους μου, την ποίηση μου. Αλλά ήμουν επίσης τρομοκρατημένη σε σωματικό επίπεδο. Ο Covid ήταν σε έξαρση και το ηλικιακό μου γκρουπ δεν είχε ξεκινήσει τους εμβολιασμούς. Πριν λίγες εβδομάδες εσωτερικοί τρομοκράτες επιτέθηκαν στο Καπιτώλειο, στα σκαλιά που θα έπρεπε να βρεθώ. Δεν ήξερα τότε ότι θα γινόμουν διάσημη, αλλά ήξερα ότι η ορκωμοσία θα ήταν ένα γεγονός που θα έβλεπαν πολλοί, κάτι πολύ επικίνδυνο στην Αμερική, ειδικά αν είσαι Αφροαμερικανός και δεν έχεις τις Μυστικές Υπηρεσίες», έγραψε η Amanda Gorman.

Η ποιήτρια πρόσθεσε πως φίλοι την συμβούλεψαν να αγοράσει ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και πως μαζί με τη μητέρα της προετοιμάστηκαν ώστε να μπορεί να αμυνθεί αν χρειαστεί: «Η μαμά μου μας είχε στο σαλόνι ώστε να μπορούμε να προπονηθούμε για το πως θα προστατεύσω το σώμα μου από τις σφαίρες. Ένα αγαπημένο μου πρόσωπο μου είπε να είμαι έτοιμη να πεθάνω αν πάω στο Καπιτώλιο, εξηγώντας μου ότι δεν αξίζει να το κάνω. Είχα αυπνίες και εφιάλτες, δεν είχα φάει σχεδόν τίποτα για μέρες. Τελικά είχα γράψει σε φίλους και συγγενείς ότι πιθανόν να μην πήγαινα στην τελετή».

Τη νύχτα πριν δώσει την τελική της απάντηση στην επιτροπή της Ορκωμοσίας, η ποιήτρια αποφάσισε να ακούσει τους φόβους της και όχι να τους αποφύγει: «Έκλεισα τα μάτια μου στο κρεβάτι και άρθρωσα όλα τα λεβιάθαν που με τρόμαζαν, τόσο τα τερατώδη όσο και τα μικροσκοπικά. Αυτό που ξεχώριζε από όλα ήταν η ανησυχία ότι θα περνούσα όλη μου τη ζωή να αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να είχε πετύχει αυτό το ποίημα.

Υπήρχε μόνο ένας τρόπος να το ανακαλύψω», έγραψε.

«Τη στιγμή που ξύπνησα ήξερα ένα πράγμα πως θα ήμουν η ποιήτρια της ορκωμοσίας για το 20201. Δεν μπορώ να πω ότι ένιωθα απόλυτη σιγουριά για την επιλογή μου, αλλά ήμουν απόλυτα αφοσιωμένη σε αυτήν», είπε η Amanda Gorman.

Όσο για την ημέρα της ορκωμοσίας, θυμάται: «Ένιωθα μια ζεστασιά, σαν τα λόγια που περίμεναν στο στόμα μου να ήταν μια φλόγα. Ήταν λες και ο κόσμος είχε σταματήσει. Κοίταξα και μίλησα. Δεν κοίταξα πίσω».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!
Πηγή