Ντιμιτρόφ: ΠΓΔΜ και Ελλάδα πήραν αμφότερες το καλύτερο δυνατό από τη συμφωνία

0

Συνέντευξη με βασικό αντικείμενο τη Συμφωνία των Πρεσπών και το τι θα την ακολουθήσει, παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MIA.

Εκφράζοντας τη σιγουρία του για την πλήρη εφαρμογή της, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ μίλησε για τους όρους της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι αμφότερες οι πλευρές πήραν από τις διαπραγματεύσεις το καλύτερο δυνατό, τονίζοντας ότι η συμφωνία ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα του και τη συνεργασία της με τα γειτονικά κράτη.

Αναφερόμενος στην επαφή του με τον πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, ο Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η φιλία του μαζί του «ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια των συχνών επαφών που είχαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με τον Ντιμιτρόφ, βάσει των δεδομενων συνθηκών, η συμφωνία αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση και για τις δύο χώρες, χαρακτηρίζοντας την «ισορροπημένη λύση». Επιπλέον, προσέθεσε ότι η ισορροπία που την χαρακτηρίζει είναι εμφανής από το γεγονός ότι αμφότερες οι αντιπολιτεύσεις των δύο χωρών της επιτίθενται.

Ακόμη, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΠΓΔΜ εκτιμά ότι σε μερικά χρόνια, τα οφέλη που θα φέρει η συμφωνία θα κάνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των δύο χωρών να διερωτάται γιατί αυτή άργησε τόσο πολύ. «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών», υπογραμμίζει ο Ντιμιτρόφ, «δημιουργούνται δυνατότητες, μετά από πολλά χρόνια, να αρχίσει διάλογος πάνω σε πραγματικά ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τους πολίτες και των δύο χωρών».


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here