Ηγουμενίτσα: Συνέντευξη με τους πρωταγωνιστές της ταινίας “Δρόμος χωρίς όρια”

0

Σήμερα φιλοξενούμε τους πρωταγωνιστές της ταινίας  “Δρόμος χωρίς όρια”. Η ταινία μικρού μήκους που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μόλις λίγες ήμερες νωρίτερα και σημείωσε  μεγάλη επιτυχία. Σε αυτό το σημείο καλωσορίσουμε τους πρωταγωνιστές της μικρού μήκους ταινίας, τους  Νικόλαο Κυργυρίδη, Νικόλαο Τσες και την Νικολέτα Τζούνα.

Thesprotia24:Κατά την γνώμη μας ήταν μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους και είχε μεγάλη απήχηση τόσο στον νέο κόσμο άλλα και σε μεγαλύτερες ηλικίες, ήταν η πρώτη σας ταινία;

 Νικόλαος Τσες: Καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε θερμά για αυτή την ευκαιρία που μας δίνετε,να γνωρίσουν δηλαδή οι τοπικοί φορείς και κοινότητα για την δράση μας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας. Ελπίζουμε να άρεσε στο κοινό όπως άρεσε και σε εσάς.Όσον αναφορά τον βασικό στόχο της ερώτησης η απάντηση είναι όχι.Δεν είναι η πρώτη μας ταινία.Για την ακρίβεια είναι η πέμπτη.Δυστυχώς για το κοινό του Youtube είναι μόνο τρεις,καθώς οι άλλες δύο είναι αποκλειστικά προορισμένες για προβολές σε φεστιβάλ.

Thesprotia24: Η έμπνευση για το σενάριο από που προέκυψε; Ηταν κάτι αυθόρμητο η ήταν κάτι που υπήρχε σαν σκέψη και απλώς δεν είχε υλοποιηθεί; Επίσης θα ήθελα να μας πείτε και λίγα λόγια για την επιλογή των πρωταγωνιστών ,τι κριτήρια υπάρχουν για έναν σκηνοθέτη;

 Νικόλαος Τσες: Η συγγραφή του σεναρίου αποτελείται από μια ομαδική συνεργασία.Όλα τα μέλη της Enigma Productions ρίξαμε ιδέες για το πως θα πρέπει να στηθεί το σενάριο και πως να είναι το τελικό αποτέλεσμα,οπότε αυτό που είδατε είναι ιδέες παραπάνω από τεσσάρων ατόμων..Φυσικά προϋπήρχε η επιθυμία από όλους μας πιστεύω ως προς την κατηγορία της δράσης και έτσι το προχωρήσαμε.Ως προς τους ηθοποιούς είναι μια δύσκολη διαδικασία.Έχουμε επιλογές οπότε προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κάθε ρόλο και κάθε ηθοποιό που θα τον υποδυθεί σοφά.Τα κριτήρια για εμένα δεν είναι πολλά.Όλοι μπορούν να παίξουν στην ταινία αν έχουν καλή διάθεση και μπορούν να ακούσουν τις οδηγίες που δίνω για να φέρω σε αυτό το σενάριο μορφή.

  Oλες μας οι ταινίες έχουν γυριστεί μέσα στα όρια της Θεσπρωτίας. Σκοπός μας βέβαια είναι να βγούμε και από αυτά κάποια στιγμή και να γυρίσουμε και σε άλλα μέρη,όπως στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη. Βέβαια για να γίνει αυτό θα χρειαστούμε χορηγούς,κάτι που στην παρούσα φάση έχουμε ξεκινήσει να ψάχνουμε και να έχουμε ήδη δεχθεί θετικές απαντήσεις.Σαν επόμενο project έχουμε ένα ντοκιμαντέρ,που ευελπιστούμε να δείτε πριν το καλοκαίρι.Ο απώτερος στόχος μας βέβαια είναι να δείξουμε μέσω των ταινιών μας καταστάσεις και συναισθήματα ικανά να συγκινήσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους θεατές σε διάφορα θέματα.

Τhesprotia24: Νίκο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η πρώτη σου ταινία, θα θέλαμε μια σύντομη περιγραφή σχετικά με την εμπειρία που αποκόμισες από τον ρόλο σου στην ταινία, καθώς και τι προβλήματα παρουσιάστηκαν για τις ανάγκες τις ταινίας;

 Νικός Κυργυρίδης: Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ το thesprotia24.gr!
Ήταν η πρώτη μου ταινία ήταν μια πάρα πολύ όμορφη εμπειρία και πρώτη απόπειρα που έκανα σε αυτόν τον τομέα. Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα στο πως να κινούμαι τον τρόπο που θα μιλάω διότι ήταν πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο, τα παιδιά όμως με βοήθησαν πάρα πολύ να μπω στο κλίμα να νιώσω άνετα και να παίξω τον ρόλο όπως έπρεπε!

Thesprotia24: Η ταινία δράσης που είδαμε είχε σκηνές βίας πολύ ένταση πολλές εναλλαγές γενικά έναν σκληρό άνθρωπο που τα έβαλε με όλους και με όλα, ένας άνθρωπος με λίγα λόγια της “νύχτας”. Πόσο δύσκολο ήταν  να προσαρμοστεί ο ρόλος  στον χαρακτήρα σου;

Νικός Κυργυρίδης: Ήταν ένας ρόλος δύσκολος που προσπάθησα να τον φέρω στα μέτρα μου και σε αυτό βοήθησαν πολύ τα παιδιά που έχουν μια παραπάνω εμπειρία και από άλλες ταινίες όποτε όλο αυτό ήταν ένας παράγοντας για έμενα να προσαρμοστώ πολύ πιο εύκολα στο χαρακτήρα αυτό.

Προσωπικά χαίρομαι που συνεργάζομαι με τα παιδιά από το enigma productions διότι αυτό που κάνουν το αγαπούν και το δείχνουν σε κάθε ταινία, ευελπιστώ μελλοντικά να κάνουμε και άλλες ενδιαφέρον ταινίες με νόημα μαζί είτε παίζω είτε όχι προσφέροντας και εγώ όποιες δυνατότητες και γνώσεις έχω ώστε να βγει το επιθυμητό!!

Thesprotia24: Νικολέτα στην ταινία είσαι η γυναικά που δίνει την εντολή για το νέο “λουτρό” αίματος θα ήθελα να μας πεις δυο λόγια για τον ρόλο αυτό καθώς και  όταν σου έγινε η πρόταση για τον συγκεκριμένο ρόλο, είχες κάποιον ενδοιασμό ίσως και κάποιες αμφιβολίες;

 Νικολέτα Τζούνα: Αρχικά θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω για αυτή τη συνέντευξη και που μας δίνετε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την δουλειά μας. Όσον αφορά τον ρόλο της Αντιγόνης, εκείνη είναι μια γυναίκα δυναμική, και έτσι όταν πεθαίνει ο Αργύρης, ο άντρας της, ακολουθεί μια σειρά από αποφάσεις που πρέπει να πάρει. Θεωρώ τον ρόλο αυτό σημαντικό ακόμα κι ας μην εμφανίζει καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας, επιστρέφει στο τέλος για να κάνει κάτι αναπάντεχο. Όταν λοιπόν αυτός ο ρόλος ανατέθηκε σε εμένα χάρηκα πάρα πολύ και ανυπομονούσα. Δεν αμφέβαλλα ούτε είχα δεύτερες σκέψεις, παρά μόνο ενθουσιασμό εξάλλου ήξερα πως ότι δυσκολία αποφασίσω, θα έχω βοήθεια από τον Νικόλα.

Thesprotia24: Νικολέτα στην ζωή σου είσαι έτσι τόσο σκληρή όπως και στην ταινία που υποδύεσαι την γυναικά του Αργυρή;

Νικολέτα Τζούνα: Σκληρή όχι, δεν θα το έλεγα. Βέβαια εξαρτάται από την συμπεριφορά του άλλου, αν χρειαστεί ναι μπορεί να γίνω αλλά όχι σε καθημερινή βάση. Θα έλεγα ότι περισσότερο είμαι δυναμική και ανεξάρτητη, όπως και ο ρόλος μου. Τελικά έχουμε πολλά κοινά με την Αντιγόνη!!

Δείτε το παρακάτω βίντεο της μικρού μήκους ταινίας:

(Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. Eπιτρέπεται η κοινοποίηση του άρθρου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here