Η Μπιγιονσέ έφερε ρεκόρ επισκεπτών στο Λούβρο (βίντεο)

0

Το Λούβρο, το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, ξεπέρασε το όριο των δέκα εκατομμυρίων επισκεπτών το 2018, τον μεγαλύτερο αριθμό για οποιοδήποτε μουσείο στην ιστορία. «Για πρώτη φορά στην ιστορία του, και νομίζω για πρώτη φορά στην ιστορία των μουσείων, περισσότερα από δέκα εκατομμύρια λάτρεις της τέχνης επισκέφτηκαν το Λούβρο το 2018», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο ο Ζαν-Λικ Μαρτινέζ, πρόεδρος και διευθυντής του Λούβρου.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του  μουσείο, στον αριθμό ρεκόρ συνέβαλλε σημαντικά ένα διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ:  Το μουσικό βίντεο κλιπ της Μπιγιονσέ και του Τζέι Ζι που γυρίστηκε στους χώρους του Λούβρου, μπροστά από εμβληματικά έργα τέχνης.

Το Λούβρο σημειώνει σε μια ανακοίνωση του, την ικανοποίησή του απέναντι στην ανταπόκριση που είχε το βίντεο κλιπ για το τραγούδι “APES**T”, όπου το διάσημο ζευγάρι τραγουδάει μπροστά από τη Μόνα Λίζα, την Αφροδίτη της Μήλου και άλλα περίφημα έργα τέχνης. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει σχεδόν 150 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

«Είναι καλό που βλέπουμε ότι αυτοί οι Αμερικανοί καλλιτέχνες, δημιουργοί του σήμερα, ενδιαφέρονται για ένα μουσείο αρχαιολογίας και αρχαίας τέχνης» σημείωσε στο Reuters ο διευθυντής του Λούβρου, Ζαν Λικ Μαρτινέζ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here