Ηγουμενίτσα: Η Αγιογραφική ομάδα από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου +(Φώτο-Βίντεο)

0

Τον Οκτώβριο του 2016 ο Ιερός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και με πρωτοβουλία του Αγιογράφου Μανώλη Μαραγκάκη και του πατρός Ελευθέριου Κωνσταντή ξεκίνησαν την πρώτη αγιογραφική ομάδα στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Αρχικά είχε ιδρυθεί ένα τμήμα από μαθητές του δημοτικού και στην συνέχεια συμμετείχαν και μαθητές από το λύκειο της Ηγουμενίτσας. Στο τέλος του 2017 αποφασίστηκε η σύσταση ενός τμήματος ενηλίκων.

Στις παρακάτω εικόνες θα δείτε το καλλιτεχνικό τους έργο, αξιοσημείωτο είναι ότι κανένα μέλος της ομάδας δεν είχε σχέση με το αντικείμενο της αγιογραφίας με κάποιες εξαιρέσεις. Ξεκίνησαν από το μηδέν και με την καθοδήγηση του αγιογραφου κ. Μανώλη Μαραγκάκη ,η ομάδα της Αγιογραφίας έχει φτάσει στο τέλος ενός έργου όπου απεικονίζεται η Θεοτόκος να έχει αγκαλιά τον Χρίστο.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται εντός του ιερού ναού και σύμφωνα με όσα είπαν οι μαθητευόμενοι αποκλειστικά στο thesprotia24.gr η αγιογραφία για εκείνους αποτελεί ξεκούραση,πειθαρχία,ψυχική ηρεμία και γαλήνη. Κατά την επίσκεψη μας στον ιερό ναό επικρατούσε απόλυτη ησυχία σύμφωνα με όσα μας είπε ο δάσκαλος της αγιογραφικής ομάδας Μανώλης Μαραγκάκης, το συστατικό της επιτυχίας ξεκινάει από τη συγκέντρωση την πειθαρχία και φυσικά θα πρέπει κάποιος να εξοπλιστεί με μεγάλη υπομονή καθώς και να το αγαπήσει από την αρχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγιογράφος κ. Μανώλης Μαραγκάκης παραδίδει τα μαθήματα εντελώς δωρεάν, συνεπώς είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι ότι για την παράδοση των μαθημάτων δεν απαιτείται χρηματική αμοιβή.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αγιογράφο κ. Μανωλη Μαραγκάκη καθώς και τον αρχιερατικό επίτροπο πατέρα Ελευθέριο Κωνσταντή που μας έδωσαν την δυνατότητα να αναδείξουμε το θεάρεστο αυτό έργο που γίνεται στην πόλη της Ηγουμενιτσας.

Δείτε τo παρακάτω βίντεο και τις φωτογραφίες:

(Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. Επιτρέπεται η κοινοποίηση.)