Έκλεισε το μεγάλο deal! Greenhill και Kiloman πώλησαν στη Motor Oil τις μετοχές Ελλάκτωρ που κατείχαν

0

Οι εταιρείες Greenhill Investments Limited και Kiloman Holdings Limited συμφερόντων των επιχειρηματιών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη, ανακοίνωσαν την πώληση του συνόλου των μετοχών Ελλάκτωρ που κατείχαν, στην Motor Oil. To enterprise value υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “η απόφαση αυτή ήταν η κατάληξη μακράς περιόδου αντιπαραθέσεων μετόχων αλλά και σε συνέχεια της υποβολής επίσημης προσφοράς για την εξαγορά των μετοχών Ελλάκτωρ κυριότητας της Reggeborgh, η οποία δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης. Η αποδοχή της ελκυστικής πρότασης που δεχθήκαμε από Motor Oil κλείνει τον κύκλο της επένδυσης που είχε ξεκινήσει με διαφορετικές προοπτικές, στρατηγική και όραμα, αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε ότι θα τερματίσει και τις ενδομετοχικές διαμάχες που επί μακρού χρόνου λάμβαναν χώρα στην εταιρεία”.

Οι επιχειρηματίες κκ Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου δηλώνουν ότι “θα ενισχύσουν την εγχώρια επενδυτική τους δραστηριότητα, πιστεύοντας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια σε επιλεγμένους κλάδους. Επίσης εύχονται στους μετόχους και εργαζόμενους της Ελλάκτωρ να αποκτήσει η εταιρεία την θέση που της αρμόζει στον επιχειρηματικό χάρτη”.

 

Όλη η συμφωνία μεταξύ των Ομίλων Motor Oil – Ελλάκτωρ

Ο Όμιλος Motor Oil προχωρώντας σταθερά και με συνέπεια σε έναν εκ των βασικών στρατηγικών πυλώνων ανάπτυξής του, για την εφαρμογή μεγάλων έργων και επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήρθε σε μια καταρχήν συμφωνία με τον Όμιλο Ελλάκτωρ στηρίζοντας το ευρύτερο επιχειρησιακό του πλάνο και την επενδυτική του αξία, και δείχνοντας εμπιστοσύνη στο μέλλον και την ανάπτυξη του.

Υπό αυτό το πρίσμα προχωρά σε εξαγορά του 29,87% των μετοχών του Ομίλου
Ελλάκτωρ, στην τιμή του 1,75€/μετοχή, με συνολικό τίμημα 182 εκατ.€. Το δε enterprise value εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ!

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας:

* Η Reggeborgh διατηρεί το ποσοστό της στον Όμιλο με 106 εκατ. μετοχές, και
η Motor Oil αποκτά 104 εκατ. μετοχές.
* Η Motor Oil δεν προτίθεται να αγοράσει περαιτέρω μετοχές σε τυχόν δημόσια προσφορά.
* Η Motor Oil διατηρεί δικαιώματα μειοψηφίας στον Όμιλο Ελλάκτωρ έχοντας
δυνατότητες υποστήριξης του γενικού επιχειρησιακού πλάνου και του management. Σε δύο χρόνια από σήμερα η Motor Oil έχει το δικαίωμα να μειώσει το μερίδιο των μετοχών της κατά 52 εκατ. μετοχές, στην τιμή κτήσης.

Σημαντική στόχευση αυτής της συμφωνίας αποτελεί και η αγορά του χαρτοφυλακίου των ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας του Ομίλου Ελλάκτωρ.

Η Μotor Oil και η Reggeborgh έχουν φτάσει σε Συμφωνία για τη σύσταση νέας
εταιρείας του Ομίλου Ελλάκτωρ, στην οποία θα υπαχθεί το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας του Ομίλου Ελλάκτωρ.

Η Συμφωνία συμπεριλαμβάνει όσα έργα είναι ήδη σε λειτουργία, και όσα είναι υπό ανάπτυξη. Ο Όμιλος Motor Oil θα εξαγοράσει το 75% των μετοχών της νέας εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο 25% θα παραμείνει στον Όμιλο Ελλάκτωρ.

Με αυτήν την συμφωνία ο Όμιλος Motor Oil γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους
παραγωγούς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα,
συστήματα αποθήκευσης ενέργειας) που αγγίζει τα 800MW δυναμικότητας σε εν
λειτουργία έργα (493MW Ομίλου Ελλάκτωρ και 280 MW Ομίλου Motor Oil) και
συνολικά 2,3 GW χαρτοφυλάκιο υπό κατασκευή και προς ανάπτυξη.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Έκλεισε το μεγάλο deal! Greenhill και Kiloman πώλησαν στη Motor Oil τις μετοχές Ελλάκτωρ που κατείχαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ