Παπανδρέου: Ο Πούτιν χρηματοδοτεί τους ευρωπαίους λαϊκιστές – Κρύβεται» πίσω από τον Όρμπαν

0

Στην ιταλική εφημερίδα La Republica μίλησε το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, λέει μεταξύ άλλων ότι: «Ο κύριος Ευρωπαίος αυταρχικός πολιτικός, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, έχει λίγο χρόνο στη διάθεσή του, για να αποδείξει ότι δεν είναι μαριονέτα στα χέρια του Πούτιν».

Αναλυτικά, με αναφορά στη στάση του Όρμπαν, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει: «Ας δούμε τα γεγονότα. Ο Όρμπαν έλαβε αποστάσεις από την κοινή ευρωπαϊκή στάση για την Ουκρανία. Δήλωσε ότι ο μεγάλος του εχθρός είναι οι Βρυξέλλες, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Από την άλλη, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι σχέσεις με την Ουγγαρία βελτιώθηκαν μετά τις πρόσφατες εκλογές. Παράλληλα, ο Όρμπαν δείχνει να λαμβάνει ευνοϊκή πληροφόρηση από τον Πούτιν. Μετά την επίσκεψή του στο Βατικανό, ο πάπας αποκάλυψε ότι ο Όρμπαν τού είπε πως ο Πούτιν θα σταματήσει τον πόλεμο στις 9 Μαϊου. Το πραγματικό τεστ, λοιπόν, θα είναι η συνέχιση ή το τέλος του πολέμου. Και το αν η Ευρώπη καταφέρει να πετύχει εμπάργκο πετρελαίου».

Σε σχέση με το εμπάργκο φυσικού αερίου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας τονίζει: «Αν το αποφασίσουμε όλοι μαζί, θεωρώ ότι μπορεί να γίνει. Αλλά η εξάρτηση της Ελλάδας από το ρωσικό φυσικό αέριο είναι παρόμοια με εκείνη της Ιταλίας, περίπου το 40%. Πρέπει να εργαστούμε σοβαρά με στόχο εναλλακτικές προμήθειες».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ