Πρασσάς για κορονοϊό: Δε γνωρίζουμε τις επιπτώσεις από τις συνεχείς νοσήσεις, ούτε τι θα γίνει το φθινόπωρο

0

Τα τελευταία δεδομένα γύρω από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, σχολίασε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας Γιάννης Πρασσάς, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (06.05.2022) στο MEGA. Σημείωσε μάλιστα ότι η τήρηση των περιορισμών εξαρτάται πλέον από τον καθένα μας.

«Και στον Καναδά και στην Ελλάδα, έχουν μείνει ελάχιστα μέτρα μέτρα πλέον, και επαφίεται κατά βάση στην ατομική ευθύνη στο να τηρήσει τα μέτρα, κυρίως στο να διατηρήσει την μάσκα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου χρειάζεται, προκειμένου να προστατεύσει τους ευάλωτους συμπολίτες μας», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Πρασσάς, μιλώντας για τα νέα δεδομένα γύρω από τον κορονοϊό.

«Υπάρχουν σε αυτό και θετικά και αρνητικά. Ένα από τα θετικά είναι ότι αποσυμπιέζεται το σύστημα υγείας, οι ΜΕΘ, βλέπουμε ότι από 600 ανθρώπους σε ΜΕΘ, τώρα βλέπουμε ότι υπάρχουν 200, αυτό δεν προκαλεί όμως εντύπωση καθώς οι αναπνευστικοί ιοί, δημιουργούν ατά τα εποχιακά κύματα. Το κακό νέο είναι ότι δυστυχώς ερμηνεύεται ότι η πανδημία υποχωρεί και φεύγει. Έχουμε έναν ιό που ξέρουμε μόνο 2 χρόνια. Δε γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχουν στον οργανισμό οι συνεχείς νοσήσεις από τον ιό» πρόσθεσε.

Click4more: Γκίκας Μαγιορκίνης: Η 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό μπορεί να μην είναι υποχρεωτική

«Δεν ξέρουμε ποια επίπτωση θα έχει τον φθινόπωρο»

«Επιπλέον, έχουμε έναν ιό που μολύνει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού κάθε 3-4 μήνες και δεν ξέρουμε ποια επίπτωση θα έχει τον φθινόπωρο. Τα μάτια μας είναι στραμμένα στην Νότια Αφρική, που υπάρχει το στέλεχος Όμικρον 4 και δεν ξέρουμε ακόμα πως πρόκειται να εξελιχθεί» σημείωσε επίσης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

To άρθρο Πρασσάς για κορονοϊό: Δε γνωρίζουμε τις επιπτώσεις από τις συνεχείς νοσήσεις, ούτε τι θα γίνει το φθινόπωρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη