Τα tweets του Μασκ βυθίζουν τη μετοχή της πλατφόρμας

0

Η τιμή της μετοχής του Twitter έφθασε να βυθίζεται πάνω από 20% χθες, υπό τον φόβο ότι ενδέχεται τελικά να μην ολοκληρωθεί το πολυαναμενόμενο deal. Αργότερα, αφού ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να παραμείνει προσηλωμένος στο deal, η μετοχή ανέκαμψε σημειώνοντας πτώση 11%, στα 40,3 δολ. Ωστόσο, μέσα στην ημέρα η μετοχή συνέχισε να κινείται αρκετά χαμηλότερα από την τιμή εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ, στα 54,20 δολ. [AP]

Δεσμευμένος και προσηλωμένος στη συμφωνία εξαγοράς του Twitter διαβεβαίωσε πως εξακολουθεί να είναι ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί καθησυχαστικός, αφού προηγουμένως είχε ανακοινώσει, μέσω tweet, πως «παγώνει» προσωρινά την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, βυθίζοντας τη μετοχή της εταιρείας. Το προσωρινό «πάγωμα» του deal γνωστοποίησε ο κ. Μασκ μετά την εκτίμηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ότι οι ψεύτικοι ή spam λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των ημερήσιων χρηστών της. Ωστόσο, ο ίδιος ανακοίνωσε πως το deal αναστέλλεται προσωρινά εν αναμονή στοιχείων που θα επιβεβαιώνουν τους παραπάνω υπολογισμούς, ότι δηλαδή οι ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών. Μάλιστα, στο tweet του ανήρτησε σχετικό δημοσίευμα του Reuters στο οποίο περιλαμβάνονται τα παραπάνω στοιχεία. Η κίνηση αυτή του κ. Μασκ δεν άφησε φυσικά ανεπηρέαστη την τιμή της μετοχής, η οποία χθες έφθασε να βυθίζεται πάνω από 20%, υπό τον φόβο ότι ενδέχεται τελικά να μην ολοκληρωθεί το πολυαναμενόμενο deal. Αργότερα, αφού ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να παραμείνει προσηλωμένος στο deal, η μετοχή ανέκαμψε σημειώνοντας πτώση 11%, στα 40,3 δολ. Ωστόσο, μέσα στην ημέρα η μετοχή συνέχισε να κινείται αρκετά χαμηλότερα από την τιμή εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ, στα 54,20 δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραβάλ, γνωστοποίησε χθες ότι οι επικεφαλής στο τμήμα καταναλωτών, καθώς και εσόδων της εταιρείας, πρόκειται να αποχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στις πολλές εξαγγελίες του για τις αλλαγές που θα προωθήσει στο Twitter, ο κ. Μασκ είχε αναφέρει πως μία από τις προτεραιότητές του θα είναι να καθαρίσει την πλατφόρμα από ψεύτικους λογαριασμούς και spam bots. Νωρίτερα χθες, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Παράγκ Αγκραβάλ γνωστοποίησε με email προς τους υπαλλήλους ότι οι επικεφαλής στο τμήμα καταναλωτών και εσόδων της εταιρείας πρόκειται να αποχωρήσουν. Τα νέα έρχονται, καθώς αναμένεται συμφωνία του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ελον Μασκ ύψους 44 δισ. δολ. για την απόκτηση του Twitter. Ο κ. Αγκραβάλ, σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε επίσης ότι το Twitter θα αναστείλει τη διαδικασία προσλήψεων και θα επανεξετάσει όλες τις προσφορές εργασίας. Με τη σειρά του, ο Κέιβον Μπεϊκπούρ, ο οποίος ηγείται του τμήματος καταναλωτών του Twitter, ανέφερε σε tweet ότι η αποχώρησή του δεν ήταν δική του απόφαση. «Ο Παράγκ μου ζήτησε να φύγω αφού με ενημέρωσε ότι θέλει να οδηγήσει την ομάδα σε διαφορετική κατεύθυνση», έγραψε ο κ. Μπεϊκπούρ στο Twitter. Ο Μπρους Φαλκ, ο οποίος ηγείται του τμήματος εσόδων στο Twitter, θα αποχωρήσει έπειτα από πέντε χρόνια στην εταιρεία. Σε tweet την Πέμπτη, ο ίδιος ευχαρίστησε την ομάδα και τους συνεργάτες του στο Twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορέσαμε να επιτύχουμε τα αποτελέσματα με τη σκληρή δουλειά σας – τα τριμηνιαία έσοδα δεν λένε ψέματα».

Οσον αφορά τη δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης από τον Ελον Μασκ για την εξαγορά του Twitter, ο ίδιος φαίνεται πως χαίρει της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε ότι εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση 7,14 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter, κεφάλαια που προέρχονται από ομάδα επενδυτών, στην οποία εντάσσεται ο συνιδρυτής της Oracle Corp και η Sequoia, όπως αναφέρει το έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική αγορά κεφαλαιαγοράς. Στο μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ διερευνούν την καθυστέρηση της ανακοίνωσης από τον Ελον Μασκ για την εξαγορά ενός σημαντικού ποσοστού μετοχών της Twitter Inc τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση. Ο κ. Μασκ αποκάλυψε την αγορά μετοχικού πακέτου 9,2% του Twitter στην αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στις 4 Απριλίου, με καθυστέρηση τουλάχιστον δέκα ημερών, ενώ είχε ξεπεραστεί το ποσοστό εξαγοράς μετοχικού πακέτου 5%, που είναι το όριο για την υποχρεωτική δημοσιοποίηση της αγοράς μετοχών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ