Πάτρα: Αυτές είναι οι νέες καταθέσεις γιατρών για την Ρούλα Πισπιρίγκου – Η απάθεια, οι προκλήσεις και το ύποπτο αίτημα

0

Οι γιατροί που έζησαν στην Πάτρα τα δραματικά γεγονότα «γκρεμίζουν» τους ισχυρισμούς της 33χρονης. Τι έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν ξεκινούσε το μαρτύριο της Τζωρτζίνας και πώς αντέδρασε όταν της είπαν πως η 9χρονη πέθανε…

Ήταν η εποχή που ξεκινούσε ο Γολγοθάς της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα. Ένα χρόνο πριν, όταν ανεξήγητα ένα παιδί πανέξυπνο, γεμάτο όρεξη για ζωή, έπαθε ανακοπή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν στο νοσοκομείο από την πρώτη στιγμή και τα όσα έκανε και έλεγε δεν περνούσαν απαρατήρητα από τους γιατρούς. Δυστυχώς όμως οι διαδικασίες τότε δεν κινήθηκαν έγκαιρα. Παρά τις υποψίες ορισμένων, δεν τοποθετήθηκαν κάμερες στο μονόκλινο δωμάτιο και δεν κλήθηκε η αστυνομία να αναλάβει δράση. Η 33χρονη που πλέον κατηγορείται για τη δολοφονία της μικρής με κεταμίνη, είχε μια συμπεριφορά που μόνο σε μητέρα παιδιού που χαροπαλεύει δεν παρέπεμπε.

Νέες καταθέσεις γιατρών έρχονται στο φως αναφορικά με τις μέρες νοσηλείας της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην Πάτρα, πριν από περίπου ένα χρόνο. Όταν ξεκινούσε ανεξήγητα ο Γολγοθάς του παιδιού, που έμελλε να δολοφονηθεί λίγους μήνες μετά στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού» από χορήγηση κεταμίνης.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ένα μέρος από τα όσα έχουν καταθέσει τις τελευταίες μέρες, γιατροί και νοσηλευτές που έζησαν τα δραματικά γεγονότα. Συγκεκριμένα, ένας γιατρός από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα αναφέρει πως όταν έφτασε η 9χρονη στο νοσοκομείο στις 8 Απριλίου του 2021, η 33χρονη μητέρα καθυστέρησε 3 ώρες να πάει το παιδί στο νοσοκομείο, από όταν εμφάνισε το πρώτο επεισόδιο στο σπίτι. «Όταν έφτασε η Τζωρτζίνα ρώτησα τη μητέρα πότε έκανε το επεισόδιο το παιδί και μου είπε στις 05:30. Εκείνη το έφερε τρεις ώρες αργότερα παρότι δεν ήταν σε μακρινή απόσταση» κατάθεσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη κατάθεση, νοσηλεύτριας από τη ΜΕΘ Πατρών αναφέρεται πως είχαν προτείνει να κάνουν μαθήματα στην 33χρονη μητέρα για να της δείξουν πώς να ταΐζει τη Τζωρτζίνα, κάτι που η ίδια συνεχώς ανέβαλε. «Έμενε λίγη ώρα στη ΜΕΘ. Κάποια μέρα της λέγαμε να της κάνουμε μάθημα για εκμάθηση πως θα δίνει φαγητό στην Τζωρτζίνα. Εκείνη το ανέβαλε για την επόμενη μέρα. Αυτό μου είχε κάνει εντύπωση διότι είχε επαναληφθεί.»

Η ίδια σε άλλο σημείο αναφέρει: «Όταν αποσωληνώθηκε η Τζωρτζίνα, ζητήσαμε από τους γονείς να της μιλήσουν για να δούμε αν είχε επικοινωνία. Η μητέρα πλησίασε με άγχος αν θα μιλήσει. Προσπαθούσε να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις της κόρης της.»

Σε άλλη κατάθεση αποκαλύπτεται η ψύχραιμη και σχεδόν απαθής στάση της μητέρας καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της 9χρονης. «Ήταν ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη λες και όλα αυτά συνέβαιναν σε μία ταινία. Επέμενε μόνο για γονιδιακό έλεγχο και ποτέ δεν είχε ρωτήσει τι αλήθεια συνέβη με το παιδί μου.»

Τέλος, ο εντατικολόγος που έκανε την ανάνηψη της Τζωρτζίνας αναφέρει πως του έκανε μεγάλη εντύπωση η απάντηση της 33χρονης όταν της ανακοινώθηκε πως το παιδί κατέληξε. «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι μόλις αναγγείλαμε στη μητέρα ότι η Τζωρτζίνα είναι νεκρή, άρχισε απολύτως ψύχραιμη να μου ζητάει να μην γίνει νεκροψία στην Αθήνα αλλά στην Πάτρα.»

To άρθρο Πάτρα: Αυτές είναι οι νέες καταθέσεις γιατρών για την Ρούλα Πισπιρίγκου – Η απάθεια, οι προκλήσεις και το ύποπτο αίτημα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη