Συγκινητικές στιγμές στο σχολείο του 14χρονου: Οι συμμαθητές του άφησαν λουλούδια στο θρανίο του

0

Τους λόγους που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον 14χρονο στα Κάτω Πατήσια προσπαθούν να καταλάβουν, εκτός από την οικογένειά του, οι φίλοι, οι συμμαθητές, οι καθηγητές και οι συναθλητές του.

«Δεν ξέρουμε από τι επηρεάστηκε» ήταν μια από τις πρώτες κουβέντες που είπε ο προπονητής του 14χρονου αγοριού, Θωμάς Χαραλαμπής, μιλώντας στο newsit.gr. Το ίδιο είπε και ο διευθυντής του γυμνασίου όπου πήγαινε το αγόρι. Η αυτοκτονία του έχει βυθίσει στο πένθος τους συμμαθητές του στο σχολείο των Κάτω Πατησίων, οι οποίοι, το πρωί της Δευτέρας (16.05.2022) άφησαν λουλούδια στο θρανίο του.

Αργότερα, είπε ο γυμνασιάρχης στο newsit.gr, τα παιδιά θα σχηματίσουν στο προαύλιο του σχολείου το όνομα του αδικοχαμένου συμμαθητή του, ως ένδειξη μνήμης.

«Έχω πέσει από τα σύννεφα. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, να το συνειδητοποιήσουμε όλοι εδώ στο σχολείο. Έχουμε τρελαθεί» είπε στο newsit.gr ο διευθυντής του Γυμνασίου όπου πήγαινε ο 14χρονος. «Δεν είχαμε καταλάβει τίποτα. Ήταν ένα πολύ ευχάριστο, ζωηρό παιδί, πήγαινε 2α Γυμνασίου. Δεν έδειχνε ότι είχε θέματα. Έριδες με τους συμμαθητές του είχε, όπως όλα τα παιδιά σε αυτή την ηλικία, αλλά δεν είχε απασχολήσει με σκληρές καταστάσεις».

Συντετριμμένος ο προπονητής του 14χρονου που αυτοκτόνησε: «Δεν ξέρουμε από τι επηρεάστηκε ο λεβέντης μας»

Καθηγητές και μαθητές είναι σοκαρισμένοι από τον ξαφνικό χαμό του αγοριού αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή, χωρίς κανείς να έχει καταλάβει ακόμα το γιατί. «Οι συμμαθητές του παιδιού προφανώς δεν είναι καλά. Πήγα το πρωί και τους μίλησα, τους εξήγησα ότι η ζωή συνεχίζεται. Τι άλλο να τους πω… Άφησαν στο θρανίο του λουλούδια. Και λίγο αργότερα θα κάνουμε μία εκδήλωση. Θα κατέβουν όλα τα παιδιά στο προαύλιο και θα σχηματίσουν με τις τσάντες τους το όνομα του παιδιού στο προαύλιο. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε», πρόσθεσε συγκλονισμένος ο γυμνασιάρχης.

Τι είναι το blackout challenge

Το «blackout challenge» κόστισε πριν από μερικές μέρες τη ζωή σε ένα 10χρονο κορίτσι.

Το επικίνδυνο παιχνίδι μέσω των social media έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους παγκοσμίως και επειδή δίπλα στον 14χρονο βρέθηκε το κινητό του, η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο αυτό.

Το «blackout challenge» ενθαρρύνει ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να… ανεβάσουν βίντεο στο Tik Tok ή σε κάποια άλλη πλατφόρμα.

Οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους, καθώς μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες ή να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο!

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


πηγη