Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών σε ποσοστό έως και 50% – Τι πρέπει να γνωρίζετε

0

Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις στο gov.gr για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, με την έκπτωση να κυμαίνεται από 35% έως και 50%, ενώ τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου, περιλαμβάνει την αντικατάσταση και ανακύκλωση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών.

Τα νοικοκυριά που θα μπορούν να κάνουν αίτηση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.000, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν περίπου 350.000 εκπτωτικά voucher για την αντικατάσταση έως και τριών συσκευών: ψυγείο, κλιμαστικό, καταψύκτης.

Όσο πιο μεγάλο εισόδημα έχει κάποιος θα μειώνεται η επιδότηση, ενώ όσο μικρότερο είναι το εισόδημα η επιδότηση θα αυξάνεται.

Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά. Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση: πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και ηλεκτρικές κουζίνες.

Η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από ειδική πλατφόρμα και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στο σύστημα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet. Ο ενδιαφερόμενος, είτε μόνος του, είτε μέσω του λογιστή του θα μπορεί να δηλώσει στο σύστημα ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται η σχετική αίτηση και από το κατάστημα αγοράς.

Στην ειδική πλατφόρμα θα δηλώνονται οι συσκευές που θα αντικατασταθούν και το ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου..

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρήματα δεν θα λαμβάνονται με πίστωση ποσού, αλλά ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει ένα εκπτωτικό κουπόνι και θα πηγαίνει με αυτό σε οποιοδήποτε κατάστημα για να επιλέξει την καινούρια συσκευή.

Εκεί, με την αγορά, θα αφαιρείται το ποσό της έκπτωσης. Οι επιδοτούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τις συσκευές που θέλουν να αγοράσουν, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι να παραδίδεται η παλαιά συσκευή, η οποία θα πρέπει να είναι λειτουργική.

To άρθρο Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών σε ποσοστό έως και 50% – Τι πρέπει να γνωρίζετε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη