Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Κόλαρ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός

0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-3, 7-6(8), 6-7(3), 7-6(7) του Ζντένεκ Κόλαρ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, μετά τη ζόρικη πρεμιέρα του κόντρα στον Λορέντζο Μουζέτι, δυσκολεύθηκε πάρα πολύ απέναντι στον Τσέχο. Ο Τσιτσιπάς «έσβησε» τετραπλό σετ πόιντ του αντιπάλου του στο τάι μπρέικ του 4ου σετ

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο τον Μάικλ Ίμερ που απέκλεισε τον Ντάνιελ Έβανς. Στη μεταξύ τους παράδοση ο Τσιτσιπάς μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο σετ έχοντας κάνει μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του με επιτυχία για το 6-3 και το 1-0 στα σετ.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ αλλά από την αντίθετη πλευρά. Ο Τσέχος βρήκε μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και προηγήθηκε με 4-1. Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε τρία διαδοχικά γκέιμ και ισοφάρισε σε 4-4.

Στο 6-5 ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε με επιτυχία διπλό σετ πόιντ του αντιπάλου του και οδήγησε τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με μίνι μπρέικ αλλά ο Κόλαρ ισοφάρισε σε 5-5.

Ο 23χρονος Έλληνας έφτασε στο σετ πόιντ αλλά ο Κόλαρ το αντιμετώπισε με ωραίο dropshot μακριά από το φιλέ. Ο Τσέχος είχε στα χέρια του την ευκαιρία να κλείσει το σετ αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε το 2-0 στην τρίτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Ο Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία για μπρέικ στο 4ο γκέιμ αλλά ο Τσέχος κράτησε για το 2-2. Οι δύο τενίστες σέρβιραν επιτυχημένα για το 6-6 και το τάι μπρέικ.

Ο Κόλαρ προηγήθηκε με δύο μίνι μπρέικ για το 4-1 με τον Τσιτσιπά να μην έχει αντίδραση. Ο Τσέχος έκλεισε το σετ με μεγάλη άνεση στο 7-3 του τάι μπρέικ.

Στο 4ο σετ οι δύο τενίστες έκαναν από ένα μπρέικ και στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους για το τρίτο τάι μπρέικ του αγώνα. Ο Κόλαρ προηγήθηκε με μίνι μπρέικ με τον Τσιτσιπά να απαντάει και να ισοφαρίζει.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δέχτηκε άλλα δύο σερί μίνι μπρέικ και ο Κόλαρ βρέθηκε με τετραπλό σετ πόιντ (6-2) όμως ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να βρεθεί με ματς πόιντ. Ο κορυφαίος Έλληνας απώλεσε το σερβίς του στη συνέχεια αλλά έκλεισε τον αγώνα στη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.


πηγη