Μίνα Γκάγκα: 4η δόση εμβολίου για όλους το φθινόπωρο

0

Ο Θάνος Πλεύρης, χθες (30.05.2022) εξέφρασε την… πεποίθησή του, η Μίνα Γκάγκα σήμερα δήλωσε σίγουρη: το φθινόπωρο θα κάνουμε όλοι 4η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Έχουμε πει αρκετό καιρό ότι θα χρειάζεται ένα αναμνηστικό το φθινόπωρο όπως για τη γρίπη», δήλωσε η Μίνα Γκάγκα, το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε πως έχει γίνει εξ αρχής συμφωνία για δωρεάν εμβόλια και το 2023, τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία, από τις εταιρείες, για να περιλαμβάνουν και τα νέα στελέχη.

Όσον αφορά στις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, η υποχρεωτικότητα χρήσης των οποίων καταργείται από αύριο με εξαιρέσεις, η Μίνα Γκάγκα είπε πως «είναι θέμα του καθενός το αν θα φορέσει μάσκα», ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα.

«Είμαστε σε τελείως διαφορετική κατάσταση και είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που απελευθερώνει τα μέτρα», σημείωσε απαντώντας σε σχόλιο για το αν είναι νωρίς για την άρση των μέτρων.

Όσο για το ποιος θα κάνει τη νέα αναμνηστική δόση του εμβολίου, είπε πως «η σύσταση είναι από τα 12 πρέπει να γίνει».

«Το μόνο που θα δείξει για τη μάσκα, είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε τα ίδια με πέρυσι και πρόπερσι», είπε ερωτηθείσα για το αν θα επανέλθει η μάσκα.

Για το μεγάλο ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, οι οποίοι παραμένουν σε αναστολή μέχρι το τέλος του 2022, είπε πως «είναι κάτι που συζητείται, αλλά μένει όπως έχει».

Τέλος, αναφορικά με τον προσωπικό γιατρό είπε ως «φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς», διευκρινίζοντας ότι, στην πλατφόρμα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι γιατροί κι όχι μόνο οι γενικοί.

To άρθρο Μίνα Γκάγκα: 4η δόση εμβολίου για όλους το φθινόπωρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη