Ιατροδικαστές Τσιόλα και Λέων: Ολοκληρώνονται οι πραγματογνωμοσύνες για Ίριδα και Μαλένα – «Η εκταφή της Τζωρτζίνας θα δώσει στοιχεία»

0

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκονται οι υποθέσεις θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, της 6 μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας.

Αυτό είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος ήταν στα δικαστήρια για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο.

Όπως τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις για τα πορίσματα που αναμένονται για τους θανάτους των δύο παιδιών, τόνισε πως «η καθυστέρηση η μεγάλη ήταν μέχρι να ξεκινήσουμε ουσιαστικά να κάνουμε τη σωστή διαδικασία. Δηλαδή μέχρι να φτάσουμε στις πραγματογνωμοσύνες τις καινούργιες. Εκεί όντως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση».

Σύμφωνα με το thebest ο κύριος Λέων πρόσθεσε πως «οι πραγματογνώμονες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν όσους επανελέγχους επιθυμούν, έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν μια άνεση χρόνου ώστε να καταθέσουν τεκμηριωμένες απόψεις, γιατί εδώ το σημαντικό δεν είναι να βιαστούμε αλλά να έχουμε σωστά συμπεράσματα, σωστά πορίσματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητηθούν από κανέναν».

Εκτίμησε μάλιστα πως «από τη στιγμή που θα εκδοθούν οι δύο πραγματογνωμοσύνες να είστε βέβαιοι πως θα μπορούμε να στηριχθούμε αξιόπιστα επιστημονικά από αυτές. Νομίζω είμαστε αρκετά κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Ήταν να γίνει πρώτα επανέλεγχος όλων των δειγμάτων, όλων των ευρημάτων και στη συνέχεια προφανώς να καταγραφούν οι ορθές αιτίες θανάτου, καθώς αυτό ήταν το κυρίως πρόβλημα».

Σε ερώτηση για το αν είναι απαραίτητες οι εκταφές των παιδιών, επεσήμανε πως κατά την προσωπική του εκτίμηση «η εκταφή θα μας δώσει πάρα πολλά στοιχεία στην περίπτωση της Τζωρτζίνας».

Δήλωσε επίσης πως είναι βέβαιος ότι «από τη στιγμή που θα εκδοθούν τα πορίσματα, προφανώς θα πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι οι δράστες του συγκεκριμένου εγκλήματος, είτε έπαιξαν τον ρόλο πρωταγωνιστή, είτε συμπρωταγωνιστή, είτε κομπάρσου».

Ιατροδικαστής Τσιόλα: Είμαι εν αναμονή της κατάθεσής μου

Την ίδια ώρα, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, περιμένει την κλήση για να καταθέσει, για το θάνατο της 6 μηνών Ίριδας.

«Οι καταθέσεις όλων μας είναι πολύ σημαντικές, αποκλειστικά των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή, δηλαδή κυρίως των ανθρώπων που έχουν έρθει σε φυσική επαφή με τις σορούς των παιδιών και ασφαλώς η άποψή τους έχει βαρύνουσα σημασία», τόνισε και πρόσθεσε πως «δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τα περιστατικά, δεν αφορούν κανέναν στην παρούσα φάση. Έχουν δοθεί απαντήσεις τότε που έπρεπε και θα δοθούν εκ νέου αν απαιτηθεί. Οπότε εν αναμονή της κατάθεσής μου».

Η Αγγελική Τσιόλα δεν απάντησε σε επιμέρους ερωτήματα για την υπόθεση του θανάτου της Ίριδας, όπως για παράδειγμα για τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, σύμφωνα με τον οποίο, της είπε άτυπα την ώρα θανάτου του βρέφους.

«Δεν μπαίνω στη διαδικασία αυτή καθόλου. Έχουν δοθεί απαντήσεις και απ ότι γνωρίζετε δεν μου αρέσει να επαναλαμβανόμαστε».

Συμπλήρωσε ότι για τον θάνατο της Ίριδας «είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των δύο πραγματογνωμοσυνών, των αποτελεσμάτων της επανεξέτασης των εργαστηριακών εξετάσεων και για τα δύο παιδιά και των καταθέσεων μας».

To άρθρο Ιατροδικαστές Τσιόλα και Λέων: Ολοκληρώνονται οι πραγματογνωμοσύνες για Ίριδα και Μαλένα – «Η εκταφή της Τζωρτζίνας θα δώσει στοιχεία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη