Προφυλακιστέα η Βραζιλιάνα που διακινούσε ναρκωτικά στο Ελ.Βενιζέλος

0

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στην 5η τακτική ανακρίτρια Αθηνών 28χρονη Βραζιλιάνα η οποία συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

H κατηγορούμενη συνελήφθη με την κατηγορία ότι διακινούσε παραιαθησιογόνα ναρκωτικά μέσω e shop με ελιξίρια ευεξίας ενώ κατηγορείται ότι διατηρούσε και εργαστήριο για την παρασκευή τους.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο και σε βάρος της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς η κατηγορούμενη βρισκόταν στη Βραζιλία. Τότε, οι αστυνομικές αρχές είχαν συλλάβει τον σύντροφο της και μία συνεργάτιδα της.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπιση της, η 28χρονη ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για την επιστροφή της στην Ελλάδα και οι αστυνομικοί την ανέμεναν στο Ελ. Βενιζέλος και τη συνέλαβαν.

Κι αυτό καθώς η κατηγορούμενη υποστηρίζει ότι είναι αθώα και πως δεν έχει καμία σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως κατά πληροφορίες φέρεται να υποστηρίζει έχει γίνει παρεξήγηση καθώς η ίδια με τα πραγματικά της στοιχεία διατηρούσε την επιχείρηση με τα ελιξίρια στα οποία δεν γνώριζε ότι περιέχεται ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Γι αυτό ζήτησε και να πραγματοποιηθεί σχετική πραγματογνωμοσύνη. Εφόσον, διαπιστωθεί ότι στα ελιξίρια υπάρχει έστω και μία μικρή ποσότητα ναρκωτικών, η ίδια υποστηρίζει πως θα πρόκειται για λάθος των προμηθευτών της, καθώς στη Βραζιλία υπάρχουν δύο φυτά, εκ των οποίων το ένα παράγει το ελιξίριο και το άλλο την ναρκωτική ουσία.

Πιθανότατα, κατά πληροφορίες, η κατηγορούμενη υποστηρίζει πως, οι προμηθευτές της έκαναν λάθος και της έστειλαν μία πρόσμιξη των δύο φυτών.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τους δικηγόρους της πρόκειται για μία ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη Βραζιλία για θρησκευτικούς λόγους.

To άρθρο Προφυλακιστέα η Βραζιλιάνα που διακινούσε ναρκωτικά στο Ελ.Βενιζέλος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη