Μητσοτάκης στο Reuters: Δεν θα ανεχθούμε επιθετική συμπεριφορά και παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

0

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία να εγκαταλείψει το δρόμο της επιθετικότητας και την ρητορική του αναθεωρητισμού αλλά και τις όποιες ενέργειες που ισοδυναμούν με παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων έστειλε από την Αστυπάλαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρώντας συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Reters για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στη γείτονα με αφορμή την επίσκεψή του σε ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων και αν επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός επισήμανε:

«H Ελλάδα δεν θα ανεχθεί επιθετική συμπεριφορά, ρητορική αναθεωρητισμού και ενέργειες που ισοδυναμούν με παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας. Εναπόκειται στην Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ εκείνοι που ξεπεράσαμε τα όρια, που δειξαμε επιθετικότητα. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ωστόσο ότι έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τη χώρα μας εάν παραστεί τέτοια ανάγκη. Και είμαστε επίσης βέβαιοι ότι έχουμε συμμάχους που μας υποστηρίζουν: την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες».


Πηγή