Κακοκαιρία Genesis: Έπεσαν 8.300 κεραυνοί – Που έβρεξε περισσότερο στην Αττική

0

290 κλήσεις και 8.300 κεραυνοί. Είναι οι… αριθμοί που «μιλούν» για το πέρασμα της κακοκαιρίας Genesis από την Ελλάδα. Βελτιώνεται σιγά σιγά ο καιρός.

Η κακοκαιρία σάρωσε όλη τη χώρα τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας πολλά προβλήματα, με πλημμύρες και καταστροφές κυρίως καλλιεργειών. Και καθώς ο καιρός αλλάζει, τα στοιχεία αποτυπώνουν το τι άφησε πίσω της η Genesis!

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σάββατο (11.06.2022) με τα ισχυρότερα φαινόμενα να σημειώνονται στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, στην Εύβοια και στο Βόρειο Αιγαίο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έως τις 18:30 περίπου το μεγαλύτερο ύψος βροχής μεταξύ των σταθμών του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr καταγράφηκε στην Πάρνηθα (52 χιλιοστά) και ακολούθησε η Στενή Ευβοίας (51 χιλιοστά), η Ραφήνα (50 χιλιοστά), η Θάσος (47 χιλιοστά), τα Δίκαια Έβρου (42 χιλιοστά) και ο Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής (41 χιλιοστά).

Πάνω από 290 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 8.300 κεραυνούς έως την ίδια ώρα.

Όπως φαίνεται στον χάρτη που παρουσιάζει την πυκνότητα κεραυνών, οι περισσότεροι ανιχνεύθηκαν στην Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

To άρθρο Κακοκαιρία Genesis: Έπεσαν 8.300 κεραυνοί – Που έβρεξε περισσότερο στην Αττική δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη