Παναθηναϊκός: Τώρα ξεκινάει μεταγραφικά – Ποιος ο πρώτος στόχος

0

Ο Παναθηναϊκός έκανε δύο προσθήκες για να διευρύνει το βάθος στο ρόστερ του και στρέφεται στις θέσεις που καίγεται.

Τερματοφύλακα δεν είχε ανάγκη με μία πρώτη ματιά ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι. Εάν, όμως, σκεφτεί κανείς πως ο Σωκράτης Διούδης είχε εκδηλώσει τάσεις φυγής, το θέμα θα προέκυπτε αργά η γρήγορα.

Για τη θέση του αριστερού μπακ εξ αρχής είχε ξεκαθαριστεί πως παίκτης θα αποκτηθεί. Το πλάνο ήταν να βρεθεί κάποιος που θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό για τον Χουάνκαρ. Από τη στιγμή που τελείωσε η δική του υπόθεση και ο Ισπανός υπέγραψε, ακολούθησε αυτή της «ρεζέρβας» του.

Εκλεκτός ο Κρίστιαν Γκάνεα. Τόσο εκείνος όσο και ο Γιούρι Λοντίγκιν έχουν κοινά σημεία. Έπαιζαν φέτος στη Super League 1, έψαχναν το κάτι παραπάνω τόσο σε πρεστίζ συλλόγου όσο και στο οικονομικό και το βρήκαν.

Επιπλέον, αμφότεροι είχαν προτάσεις, αλλά προτίμησαν το «τριφύλλι». Ενδεικτικό του ότι κάτι καλό γίνεται στους «πράσινους». Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν καιγόταν για καμία από τις δύο θέσεις. Απλώς βρήκε δύο ευκαιρίες και δεν τις άφησε να περάσουν. Οι προτεραιότητες, όμως, ήταν και παραμένουν άλλες.

Ίσως για εκείνες χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Ο Παναθηναϊκός τακτοποίησε ό,τι μπορούσε άμεσα και συνεχίζει. Γνώριζε πως Λοντίγκιν και Γκάνεα μπορεί να υπέγραφαν αλλού αν το τρέναρε και τους έκανε δικούς του. Ταυτόχρονα θα μπορούσε κανείς να πει πως τώρα ξεκινάει μεταγραφικά, αφού οι υποθέσεις που καίνε, είναι αυτές που έχουν μείνει ανοιχτές.

Πρώτη όλων αυτή του χαφ. Ο Ντομίνγκο Μπλάνκο παραμένει στο προσκήνιο. Από την Αργεντινή καθημερινά αλλάζουν τα δεδομένα. Τη μία λένε πως είναι πιο κοντά στην Μπόκα Τζούνιορς, την άλλη στον Παναθηναϊκό. Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές τις δυσκολίες που υπήρχαν και το γεγονός πως θα χρειαστεί χρόνος. Παράλληλα, δουλεύονται και άλλες περιπτώσεις.

Εξτρέμ και στόπερ είναι επίσης δύο κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν. Για την πρώτη θέση έχουν μείνει μόνο οι Αϊτόρ και Παλάσιος, για τη δεύτερη ουσιαστικά πίσω από τους Βέλεθ και Σένκεφελντ υπάρχουν δύο παίκτες που θα ήθελαν να πάνε κάπου αλλού για να έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ειλημμένη είναι και η απόκτηση φορ. Για εκεί είναι πιο σύνθετα τα πράγματα.

Ο Παναθηναϊκός έως τώρα έκανε τα πιο βατά και ανεβάζει στροφές για να αρχίσει να προσθέτει τα επόμενα κομμάτια του παζλ. Πιο σημαντικό το τι θα γίνει στα χαφ, όπου θα αποκτηθούν τουλάχιστον δύο παίκτες. Κλείνοντας, ο πρώτος στόχος είναι να έχει γίνει άλλη μία μεταγραφή μέχρι την αναχώρηση της αποστολής για το Πήλιο (26/6). Εκεί θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μέρος της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.


Πηγή