Κάρυστος: Απαγόρευση απόπλου για το ρωσικό τάνκερ «Lana» με σημαία Ιράν – Αποδέσμευση του φορτίου

0

Σε απαγόρευση απόπλου βρίσκεται στην Κάρυστο το ρωσικό τάνκερ «Pegas» ή «Lana» με σημαία Ιράν, μετά από ασφαλιστικά μέτρα για απαιτήσεις υπέρ τρίτων. Η απαγόρευση αφορά το πλοίο και όχι το φορτίο.

Αναλυτικότερα, στο ρωσικό τάνκερ «Pegas» ή «Lana» με σημαία Ιράν που είναι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από την Κάρυστο επιβλήθηκε προσωρινή απαγόρευση απόπλου και απαγόρευση μεταβολής της περιουσιακής και νομικής του κατάστασης, μετά από ασφαλιστικά μέτρα και κατόπιν σχετικής διαταγής του Πρωτοδικείου Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους εταιρείας ρυμουλκών, η απαγόρευση αφορά το πλοίο «LANA» πρώην «PEGAS» για οικονομικές απαιτήσεις υπέρ τρίτων και όχι το φορτίο του δεξαμενόπλοιου.

Την Τρίτη (14.06.2022), οι συνήγοροι της εταιρείας ρυμουλκών κατέθεσαν μία δεύτερη αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης του πλοίου στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, καθώς όπως ανέφερε ένας εκ των συνηγόρων, η απαίτηση που έχουν οι πελάτες τους έναντι της πλοιοκτήτριας εταιρείας – που είναι από τη ρυμούλκηση του πλοίου και για ό,τι είχε συμφωνηθεί – αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Πρόσθεσαν ότι επιθυμία είναι το πλοίο «Pegas» ή «Lana» να δεσμευθεί και για το επιπλέον ποσό.

Κάρυστος: Η αμερικανική παρέμβαση

Σημειώνεται ότι το φορτίο πετρελαίου που είχε κατασχεθεί από το φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά των ακτών της Καρύστου μετά από αίτημα των αμερικανικών δικαστικών αρχών έχει απελευθερωθεί.

Πρόκειται για μία αρχική ποσότητα περίπου 60.000 τόνων μετρικών τόνων crude oil για το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πώς και πού θα μεταφορτωθεί η συγκεκριμένη ποσότητα. Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Χαλκίδας, το δικαστήριο έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου της εταιρείας «Saman Costar Samirom Servises Construction Executive Company» και διατάσσει την απόδοση του φορτίου πετρελαίου από το μισθωμένο από τις ΗΠΑ δεξαμενόπλοιο, που βρίσκεται στα ανοιχτά του Πειραιά, στο «Pegas ή Lana».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κάρυστος: Απαγόρευση απόπλου για το ρωσικό τάνκερ «Lana» με σημαία Ιράν – Αποδέσμευση του φορτίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη