Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Το όνομά της σε αίθουσα της Πινακοθήκης – Το αντίο από το Μουσείο Ακρόπολης

0

Το όνομα της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα θα δοθεί σε αίθουσα της Πινακοθήκης, στη μνήμη της επί 30 χρόνια διευθύντριας του ιδρύματος. Βαθιά θλίψη για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, μετά τον ξαφνικό θάνατο της διευθύντριας της Πινακοθήκης αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του να δοθεί το όνομα της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δ.Σ

«Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα φώτισε με την προσωπικότητά της και το τεράστιο έργο της στην Εθνική Πινακοθήκη την Ελληνική τέχνη. Για τριάντα ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε με πάθος και όραμα το Μουσείο, επιτυγχάνοντας μέσα από μεγάλα εικαστικά γεγονότα να το αναδείξει σε κέντρο αισθητικής παιδείας και πολιτισμού. Συνέβαλε στην διεύρυνση του ρόλου του στην Ελληνική επικράτεια με την ίδρυση της Εθνικής Γλυπτοθήκης και των παραρτημάτων στην Σπάρτη, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο και την Αίγινα. Με τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση του κτηρίου κατέστησε την Εθνική Πινακοθήκη εφάμιλλη των μεγάλων μουσείων του κόσμου και την οδήγησε στη νέα της εποχή, αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη τη γνώση, τους υψηλούς στόχους, τους αγώνες για την επίτευξή τους, τα λαμπρά επιτεύγματα» η ανακοίνωση του ΔΣ.

Εκφράζοντας ομόφωνα την βαθιά του λύπη για την απώλεια της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα και την ευγνωμοσύνη του για το έργο της αποφασίζει:

Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία της

Να εκφωνήσει μέλος του τον επικήδειο

Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη της

Να δοθεί το όνομά της σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης».

Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Θλίψη του ΔΣ του Μουσείου Ακρόπολης

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα, διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, εξέφρασε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Ακρόπολης.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Ακρόπολης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της επί τριάντα έτη διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, καθ. Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα. Ευτύχησε να δει ολοκληρωμένο το έργο της για τη νέα Εθνική Πινακοθήκη και να ετοιμάσει και να ολοκληρώσει την έκθεση με τίτλο «Αναζητώντας την Αθανασία – Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» και την αναδρομική έκθεση του Κωνσταντίνου Παρθένη. Η πολύχρονη προσφορά της θα μείνει ανεξίτηλη στη διδασκαλία, την τέχνη και τον πολιτισμό», αναφέρει το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης.

To άρθρο Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Το όνομά της σε αίθουσα της Πινακοθήκης – Το αντίο από το Μουσείο Ακρόπολης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη