Ρένα Δούρου για Μάνδρα: Όταν έχει συμβεί τραγωδία, δεν υπάρχουν περιθώρια προσωπικής δικαίωσης

0

Σημείο αναφοράς για όλους χαρακτηρίζει η Ρένα Δούρου την απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, τον Νοέμβριο του 2017, με 25 νεκρούς. Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής αθωώθηκε και στη δήλωσή της ευχαριστεί όσους της στάθηκαν, μεταξύ αυτών και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη δήλωσή της μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στη Μάνδρα, η Ρένα Δούρου τονίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για στιγμιαία χαρά ή προσωπική δικαίωση. Και επιτίθεται στους πολιτικούς της αντιπάλους, τους οποίους κατηγορεί πως θέλησαν να την εξοντώσουν.

«Η άδικη δίωξη μου χρησιμοποιήθηκε στις περιφερειακές αλλά και στις εθνικές εκλογές με τη διάδοση φέικ νιούζ και την απόπειρα απροκάλυπτης δολοφονίας χαρακτήρα», αναφέρει στη δήλωσή της η Ρένα Δούρου.

Η δήλωση της Ρένας Δούρου

Όταν έχει συμβεί μια τραγωδία δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε στιγμιαίας χαράς ούτε προσωπικής δικαίωσης.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς προς όλους: αντί να εργαλειοποιούν τις τραγωδίες για την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων, τυμβωρυχόντας, να ενσκύψουν στο πρόβλημα και να εξετάσουν πως θα αντιμετωπισθεί η επερχόμενη λαίλαπα των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η άδικη δίωξη μου χρησιμοποιήθηκε στις περιφερειακές αλλά και στις εθνικές εκλογές με τη διάδοση φέικ νιούζ και την απόπειρα απροκάλυπτης δολοφονίας χαρακτήρα.

Όσον αφορά το σκέλος της σημερινής απόφασης που σχετίζεται με τα στελέχη της Περιφέρειας, πιστεύω ότι στον δεύτερο βαθμό θα αναδειχθεί πλήρως ότι ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους όπως άλλωστε κρίθηκε και από τα πορίσματα των σχετικών διοικητικών ελέγχων.

Και σήμερα λοιπόν η σκέψη όλων βρίσκεται στη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους. Και ο ειλικρινέστερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη τους περνάει μέσα από τις πρωτοβουλίες όλων όσοι έχουμε θέση ευθύνης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που με στήριξαν, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους του κόμματός μου καθώς και τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


πηγη