Στις 23 Ιουνίου οι ποινές για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα – Ζήτησαν ελαφρυντικά οι καταδικασθέντες

0

Η απόφαση για την επιβολή των ποινών στους οκτώ καταδικασθέντες για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα θα εκδοθεί στις 23 Ιουνίου 2022. Νωρίτερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους οκτώ από τους κατηγορούμενους, αθωώθηκε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, οι συνήγοροι των οκτώ καταδικασθέντων για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 με τους 25 νεκρούς, υπέβαλαν αιτήματα για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Οι συνήγοροι αιτήθηκαν την αναγνώριση ελαφρυντικών όπως του σύννομου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ τόνισαν πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ενέργειες που έκαναν προς άρση των συνεπειών των πράξεων που τους καταλογίζονται.

Η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να προτείνει επί των ελαφρυντικών στην επόμενη συνεδρίαση.

Αθώα η Ρένα Δούρου για τη Μάνδρα – Ένοχοι οκτώ κατηγορούμενοι

Νωρίτερα, το δικαστήριο κήρυξε αθώους 13 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων και η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Το δικαστήριο, μετά από πολύμηνη διαδικασία, με ομόφωνη απόφασή του αθώωσε 12 κατηγορουμένους για το σύνολο των αδικημάτων που τους είχαν απαγγελθεί. Πρόκειται για υπαλλήλους δασαρχείου, τον τότε δήμαρχο Μεγάρων, τον τότε δήμαρχο Ελευσίνας, υπαλλήλους πολεοδομίας και υπαλλήλους επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.

Σε ό,τι αφορά στην Ρένα Δούρου το δικαστήριο την κήρυξε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και, κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς ένα, αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ενόχους οκτώ κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων δύο αντιπεριφερειάρχες,την τότε δήμαρχο Μάνδρας, δασάρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων.

Η ενοχή για τους οκτώ αφορά κατά περίπτωση τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια, ενώ και αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παραβίασης καθήκοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


πηγη