Γενί Σαφάκ: «Σκληρός» ο Ακάρ με τον Παναγιωτόπουλο που έσκυβε αμίλητος για να ακούσει (βίντεο)

0

Η τουρκική εφημερίδα, σε ανάρτησή της στο Twitter σημείωσε: «Σκληρός ήταν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον έλληνα ομόλογό του Παναγιωτόπουλο, τον οποίο συνάντησε στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ» (φωτογραφία, επάνω, από το AP/Olivier Matthys).

«Εστεκε αμίλητος»

Και πρόσθεσε, παραθέτοντας το βίντεο του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας από τη συνάντηση:

«Την προσοχή τράβηξε η στάση του Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έστεκε αμίλητος για αρκετή ώρα μπροστά σε ό,τι του έλεγε ο Χουλουσί Ακάρ, ενώ συχνά έσκυβε μπροστά του για να τον ακούσει».

Η τουρκική ανακοίνωση

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας, το οποίο πρόβαλε το βίντεο, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Στη συνάντηση του υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον έλληνα ομόλογό του, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, η επικέντρωση στη θετική ατζέντα, η συμβολή αυτής της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, η διμερής/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων».

«Ο Ακάρ δεν μίλησε καθόλου»

Οπως μετέδωσε η ertnews.gr για τη συνάντηση των δύο υπουργών, επικαλούμενη κύκλους του υπουργείου Αμυνας, ο κ. Ακάρ ήταν αυτός που προσέγγισε τον έλληνα υπουργό Αμυνας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε στον Ακάρ ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά αν συνεχίσει η Τουρκία την ίδια πολιτική τόσο στη ρητορική όσο και στο πεδίο. Δεν μπορεί να λέει κάθε μέρα τόσα και να κάνει και υπερπτήσεις και παραβιάσεις».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της ertnews.gr, ο Ακάρ δεν μίλησε καθόλου, μόνο άκουγε τον έλληνα υπουργό.
Πηγή