Λαμία: Μετά την παραμονή ακολουθεί μπαράζ αποχωρήσεων

0

Ριζικές αλλαγές αναμένονται στη Λαμία μετά την παραμονή της στη Super League 1.

Και του χρόνου στη Super League 1 θα βρίσκεται η Λαμία. Έπαιξε με τη φωτιά, έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά αυτά τα χρόνια να την πατήσει, αλλά στο φινάλε χαμογέλασε. Στα δύο ματς με τη Βέροια ήταν πιο αποτελεσματική και αυτό μέτρησε.

Η Λαμία δεν χτίστηκε για να φτάσει ένα βήμα πριν τη Super League 2, αλλά συνέβησαν πολλά για να φτάσει έως εδώ. Το σημαντικό είναι ότι ο στόχος επιτεύχθηκε. Αυτό πανηγυρίστηκε, αλλά σύντομα οι άνθρωποί της θα αρχίσουν να κοιτούν την επόμενη μέρα.

Όλες οι άλλες ομάδες της κατηγορίας κάνουν τον σχεδιασμό τους εδώ και κάποιο καιρό. Η Λαμία ξεκινάει με αυτό το μειονέκτημα. Έχει χάσει χρόνο και θα χρειαστεί να «τρέξει» πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Κάποιες αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί. Θα αποχωρήσουν πολλοί. Η πόρτα έχει ήδη ανοίξει και οι πρώτοι έχουν χαιρετήσει. Απόστολος Βέλλιος και Λούκας είναι οι δύο παίκτες που για διαφορετικούς λόγους αποτελούν παρελθόν. Είχε προηγηθεί ο Γιάννης Σκόνδρας, ο οποίος είχε ενημερωθεί πολύ πριν βγει το διαζύγιο. Σε στελεχιακό επίπεδο το Sportime είχε αποκαλύψει πως ο Σάκης Τσικνής έχει τελειώσει.

Ακόμη και στην πανηγυρική φωτογραφία που βγήκε μετά την επίτευξη της σωτηρίας και αναρτήθηκε στα social media, ο άλλοτε πολύ στενός συνεργάτης του Πανουργιά Παπαϊωάννου απουσίαζε. Στο γήπεδο ήταν. Είδε το ματς, αλλά ήταν εμφανές πως έχουν αλλάξει πολλά όσον αφορά εκείνον.

Αυτές είναι οι επόμενες αποχωρήσεις στη Λαμία

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ακολουθήσουν τους προαναφερθέντες. Εάν δεν υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή, ο Τζανλούκα Φέστα θα αποχωρήσει. Το πρώτο μεγάλο στράβωμα ήρθε αρκετό καιρό πριν και λίγο μετά όπως αποκάλυψε το Sportime πάρθηκε η απόφαση πως θα φύγει στο φινάλε της σεζόν.

Επί των ημερών του η Λαμία είχε προβληματική εικόνα σε αρκετά παιχνίδια. Ακόμα και στα μπαράζ η Βέροια παρουσιάστηκε ανώτερη. Άνθρωποι από το περιβάλλον του Παπαϊωάννου επιβεβαιώνουν πως απογοητεύτηκε συνολικά από ό,τι είδε από τον Φέστα. Ειδικά η εικόνα της ομάδας του στην Ημαθία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ήταν ίσως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο μόνος που έφτασε να τον στηρίζει είναι ο Γιώργος Κασναφέρης. Και αυτό μάλλον του χρεώνεται του πρώην διαιτητή.

Για κάποιους παίκτες όλα δείχνουν πως ο κύκλος τους έκλεισε. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες μέρες, αλλά κάποιοι έχουν χάσει πόντους. Ενδεχομένως να κουράστηκαν και οι ίδιοι. Αντέτζο, Βύντρα, Μαρτίνεθ και Αραμπούλι θεωρούνται μετέωροι. Υπάρχουν οι δανεικοί Μπανγκουρά και Νινούνα, που θα γυρίσουν στις ομάδες τους, ενώ για άλλους όλα θα ξεκαθαρίσουν στις επαφές που θα γίνουν.

Η Λαμία αναμένεται να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Σαραμαντά, ενώ κουβέντα θα γίνει και με τον Καραμάνο. Χωρίς να είναι βέβαιη η κατάληξη. Ψάχνεται και αλλού ο τελευταίος, όπως ψάχνεται και ο Προβυδάκης. Μόνο που για τον 26χρονο δεξιό μπακ έχουν μειωθεί αισθητά οι επιλογές, αφού κόπηκε από Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα στους οποίους προτάθηκε. Ορισμένα συμβόλαια ίσως σπάσουν. Τέλος, να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή χρονιά που έκανε θέλει ο Νούνιες. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η στάση του εκπροσώπου του και τα όσα λέει αυτές τις μέρες. Ωστόσο, θα πρέπει να φέρει προτάσεις.


Πηγή