Έτοιμο το πρώτο Ειδικό Γυμνάσιο της Δυτικής Αττικής

0

Εξελίσσονται από το Δήμο Φυλής οι διαδικασίες για τον εξοπλισμό στο νέο Ειδικό Γυμνάσιο στα Άνω Λιόσια με στόχο την έναρξη λειτουργίας του από το νέο σχολικό έτος 2022-2023.

Ο Δήμος Φυλής με δικές του δαπάνες έχει ήδη τοποθετήσει έδρες, πίνακες, θρανία και καρέκλες στο σχολείο προκειμένου να είναι έτοιμο να λειτουργήσει, ενώ έχει εξασφαλίσει και τοποθετεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όργανα γυμναστικής και μουσικά όργανα ώστε το σχολείο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εξυπηρετώντας όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητες που έχουν προβλεφθεί για τους μαθητές του.

Παράλληλα είναι στην τελική ευθεία τα έργα οδοποιίας, πέριξ του σχολείου, καθώς εκτός από την αναβάθμιση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου οδικού δικτύου έγινε και χάραξη νέου δρόμου που θα οδηγεί κατευθείαν στο Ειδικό Γυμνάσιο ώστε να μπορούν ανεμπόδιστα τα πούλμαν με τους μαθητές να έχουν πρόσβαση στο σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την παράδοση του σχολικού κτηρίου από την ΚΤΥΠ Α.Ε στον Δήμο Φυλής και την τοποθέτηση Διευθύντριας στο σχολείο, τον Φεβρουάριο 2022, μέσα σε μόλις 3 μήνες η Β/θμια Σχολική Επιτροπή κάνοντας αγώνα δρόμου έχει καταφέρει να έχει έτοιμο για λειτουργία το νέο σχολείο και τώρα αναμένονται οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για την τοποθέτηση του διδακτικού προσωπικού.

Οι εγγραφές είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι ενώ οι πρώτοι 15 μαθητές του νέου σχολείου είναι ήδη γεγονός. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά στην έδρα του νέου Γυμνασίου επί της οδού Ερμιόνης 18 & Πατρών Άνω Λιόσια, τηλ. 210-2472858 και 210-2481196, όπου μπορούν να απευθύνονται οι γονείς.


Πηγή