Πάτρα: Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα απαντάει με 18 λέξεις στην παθολογοανατόμο της Ίριδας

0

Στο περιθώριο των αποκαλύψεων στην Πάτρα για τις δολοφονίες των 3 παιδιών, μαίνεται μια σύγκρουση ανάμεσα σε γιατρούς που έπαιξαν ρόλο στα δραματικά γεγονότα, με τον δικό τους τρόπο…

Η σύγκρουση ανάμεσα στην ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα και την παθολογοανατόμο που εξέτασε την Ίριδα, Κυριαζή Μητσέλου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Αφορμή οι νέες αποκαλύψεις που έδειξαν ότι το βρέφος δεν πέθανε από αγενεσία φλεβόκομβου αλλά από ασφυξία. Κάτι που δεν είχε εντοπιστεί και καταγραφεί την Άνοιξη του 2021. Μετά τις αιχμές της παθολογοανατόμου, ήρθε η λακωνική απάντηση της κυρίας Τσιόλα.

«Εχω να πω μόνο τούτο. Η κυρία Μητσέλου με το εύρημά της, έθεσε από μόνη της αιτία θανάτου (αγενεσία φλεβοκόμβου)», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, απαντώντας στους ισχυρισμούς της παθολογοανατόμου Κυριαζή Μητσέλου που εξέτασε τα όργανα της Ιριδας.

Η παθολογοανατόμος από τα Ιωάννινα, Κυριαζή Μητσέλου, μίλησε στο Live News αναφορικά με τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος των δύο κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας. Αρχικά αναφέρεται στο συμπέρασμα του πορίσματος αναφέροντας πως «η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή. Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει».

Στη συνέχεια εξηγεί πως ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναλαμβάνει να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα που έχει μαζί με τα ευρήματα του παθολογοανατόμου. «Εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της» δηλώνει χαρακτηριστικά. Σημειώνεται πως η κ. Μητσέλου είχε κάνει λόγω επίσης για ασφυξία και επισημαίνει πως οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας συμφώνησαν με τα δικά της ευρήματα.

«Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, στο μυοκάρδιο και τους πνεύμονες τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου τη γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος» συμπληρώνει. Αναφέρει επίσης πως ενημερώθηκε για το ματωμένο πανάκι και τις αμυχές στο στόμα και τη μύτη του μωρού από την τηλεόραση. Τέλος, η παθολογοανατόμος δήλωσε πως δεν έχει κληθεί έως τώρα για να καταθέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, καταγράφονται πλημμέλειες των ιατροδικαστών. Αναφέρεται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν από τις κυρίες Τσάκωνα και Τσόλια, ενώ στόχος του υπουργείου είναι να ελεχθεί -έστω και τώρα- η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των δύο ιατροδικαστών.

To άρθρο Πάτρα: Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα απαντάει με 18 λέξεις στην παθολογοανατόμο της Ίριδας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη