Σαρλ Μισέλ προς Ερντογάν: Βαθιά ανησυχία για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

0

Στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη συνάντηση του με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη.

Ο Μισέλ εξέφρασε – όπως επισημαίνει σε ανάρτηση του στο twitter – την βαθιά ανησυχία του για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν τελικά F-16 στην Άγκυρα

Σημειώνει ακόμα ότι «οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνο ειρηνικά και με αποκλιμάκωση» και προσέθεσε ότι «η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρει ακόμα ότι κατά τη συνάντηση του με τον τούρκο πρόεδρο συζήτησαν «την στήριξη της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη και τον Αντόνιο Γκουτέρες στις προσπάθειες για απεμπλοκή των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ: Καταγγέλλει την αποτρόπαια αγριότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία

Τέλος, ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι «η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας και η εισβολή της σε ένα κυρίαρχο έθνος είναι απαράδεκτες».

Στο δικό του τουίτ ο τούρκος πρόεδρος περιορίστηκε να αναφέρει ότι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στο ΝΑΤΟ.
Πηγή