Χατζηδάκης: «Επανάσταση» για το δημόσιο το «Ψηφιακό Δωμάτιο του ΕΦΚΑ»

0

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας να παρακολουθούν από τον υπολογιστή τους σε ποια φάση βρίσκεται η αίτηση συνταξιοδότησης

Παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη (13/7) η νέα ψηφιακή υπηρεσία του ΕΦΚΑ, «Ψηφιακό Δωμάτιο του ΕΦΚΑ», που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεων με λιγότερη ταλαιπωρία.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η εφαρμογή της νέας υπηρεσίας θα ξεκινήσει απο αύριο Πέμπτη (14/7).

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας να παρακολουθούν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους σε ποια φάση βρίσκεται η αίτηση συνταξιοδότησης, να κλείσουν ραντεβού και να μιλήσουν με τον χειριστή του φακέλου τους.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν μέσω της υπηρεσίας τυχόν έγγραφα που λείπουν από τον φάκελό τους και το θέμα να διευθετείται ηλεκτρονικά.

«Πρόκειται για επανάσταση όχι μόνο για τον ΕΦΚΑ, αλλά και για όλο το δημόσιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr