Κέρκυρα: Η δυσχέρεια στην κίνηση οχημάτων επείγουσας ανάγκης οδήγησε σε κατεπείγουσα σύσκεψη

0

Κατεπείγουσα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, υπό την προεδρία της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου με θέμα συζήτησης τα μέτρα που άμεσα πρέπει να ληφθούν στην παλαιά πόλη.

Η αυξανόμενη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα ΚΥΕ στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας με συνέπεια, τη δυσχέρεια στη διέλευση οχημάτων επείγουσας ανάγκης (Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Αστυνομίας) απασχόλησε τους συμμετέχοντες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Έφορος Αρχαιοτήτων Διαμάντω Ρηγάκου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Μωραϊτης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι που εγκυμονούν εξ αιτίας του αποκλεισμού των κοινόχρηστων χώρων. Επίσης οι παρεμβάσεις στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων (τέντες, φωτιστικά, πλαστικά εξαρτήματα κ.α.) που αλλοιώνουν την όψη του Ιστορικού Κέντρου.

Αποφασίστηκε, να επισπευσθεί η οριοθέτηση με ειδική σήμανση του εξωτερικού αδειοδοτημένου χώρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η Δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα, καθώς η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στην Κέρκυρα θα αυξηθεί γεωμετρικά τον Αύγουστο.


Πηγή