Λειψοί: Αλλάζουν και μπαίνουν δυναμικά στο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού

0

Αλλάζουν ταχύτητα οι Λειψοί και μπαίνουν δυναμικά στο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού.

Το νησί διεκδικεί πλέον σημαντικό μερίδιο των σκαφών που προσεγγίζουν την Μεσόγειο και την Ελλάδα συγκεκριμένα. Αιτία αποτελεί το νέο λιμάνι που εγκαινίασε σε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη (13/7) ο δήμος Λειψών παρουσία και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, το νέο λιμάνι, πλέον διαθέτει όλες τις υποδομές για να φιλοξενήσει τουλάχιστον 80 σκάφη αναψυχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι η τουριστική σαιζόν για το νησί δεν ξεπερνάει τους δυο μήνες, ενώ ευχή είναι το νέο έργο να αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο για να μείνουν οι νέοι στο ακριτικό νησί.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σημείωσε ότι τα νησιά της άγονης γραμμής γίνονται νησιά της πρώτης γραμμής και δεν είναι στην επικαιρότητα μόνο για προβλήματα αλλά πλέον ακούγονται για έργα εμβληματικά. Η Τήλος, η Αστυπάλαια, η Χάλκη, οι Λειψοί, είναι μερικά από τα νησιά σημείωσε ο κ. Χατζημάρκος και είπε: Το DNA του ελληνισμού λάμπει με εμβληματικά έργα. Θα υλοποιούμε ότι έργο ζητάνε τα νησιά της περιφέρειας, σημείωσε.

Εστιάζοντας στην τρέχουσα τουριστική σαιζόν, ο κ. Χατζημάρκος ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα νησιά της Περιφέρειας τρέχουν με +9% επιπλέον της τουριστικής κίνησης του 2019. Οι Λειψοί έχουν αυτή την περίοδο πληρότητα 100%, σύμφωνα με τον κ. Μάγγο. Αναφορικά με το έργο του νέου λιμανιού τονίστηκε ότι αυτό είχε εξαγγελθεί 20 χρόνια πριν και έγινε πράξη, ενώ παραδόθηκε και τέσσερις μήνες νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά εξαγγελθεί, όπως τονίστηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

πηγη