Ναυπηγεία Ελευσίνας: Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους εργαζόμενων

0

Συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η συνάντηση είχε αντικείμενο το υπό δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, με τίτλο «Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Διαβάστε επίσης: Ελληνοαμερικανική επένδυση 400 εκατ. δολαρίων στα Ναυπηγεία

Από τι θα εξαρτηθεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν αναλυτικά για τις θέσεις τους σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης και τα αιτήματά τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν τη θέση ότι η στάση του κόμματος στο προωθούμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από:

Α) Την εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Β) Την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας, των εργασιακών σχέσεων και ιδιαιτέρως τη συλλογική σύμβαση εργασίας, την καταβολή των δεδουλευμένων και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της επιχείρησης.

Γ) Τη βιωσιμότητα του σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης, προκειμένου αυτή να συμβάλλει στην ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας, αλλά και της άμυνας της πατρίδας μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, συντονιστής ΕΠΕΚΕ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας, ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης, ο Θοδωρής Δρίτσας, τομεάρχης Άμυνας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, τομεάρχης Ναυτιλίας, ο Γιώργος Τσίπρας, αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας, ο Χάρης Μαμουλάκης, αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην Υπουργός Άμυνας.


Πηγή