Γάλλοι επιστήμονες ερευνούν τους αμπελώνες του Δήμου Βισαλτίας

0

Δέκα ημέρες κράτησε η έρευνα των Γάλλων επιστημόνων, η οποία ξεκίνησε με αφορμή τα ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής και συγκεκριμένα, τα δυο αρχαία πατητήρια σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Γάλλων επιστημόνων στον Δήμο Βισαλτίας, στο πλαίσιο έρευνας των καλλιεργειών της περιοχής με έμφαση στους αμπελώνες.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή τα ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής και συγκεκριμένα τα δυο αρχαία πατητήρια σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού.

Για δέκα μέρες οι Γάλλοι επιστήμονες ξεναγήθηκαν σε περιοχές του Δήμου, συνομίλησαν με κατοίκους, παραγωγούς, γεωπόνους και ιστορικούς.

Επισκέφθηκαν οινοποιία και αποστακτήρια στα όρια του δήμου.

Εξέτασαν και κατέγραψαν τους τρόπους καλλιεργειών, την γεωγραφία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας, στην προσπάθεια να καταλάβουν και να εξηγήσουν τις αλλαγές που επήλθαν στα εδάφη και στις καλλιέργειες με την πάροδο των ετών.

Σε δεύτερο χρόνο και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο αναμένεται να φθάσει ομάδα αρχαιολόγων από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο για την έναρξη των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής.
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


Πηγή