Με την παρουσία Μητσοτάκη το συνέδριο για τις «Ίσες ευκαιρίες στην εργασία»

0

Συνέδριο, με θέμα «Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία», διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022, από τις 9:00 έως τις 14:10, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Ίσες ευκαιρίες

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στόχος του συνεδρίου είναι αφενός μεν η ανάδειξη των πολιτικών για τις ίσες ευκαιρίες που εφαρμόζονται από την Πολιτεία αφετέρου δε η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση του κόσμου της εργασίας – του επιχειρηματικού κόσμου και των εργαζομένων – για την ενσωμάτωση και την ενίσχυση της διάστασης της ισότητας στις δημόσιες και εταιρικές πολιτικές.

Διαβάστε επίσης Η εκδίκηση της εργασίας – Πώς οι εργαζόμενοι επαναστατούν

Διαβάστε επίσης Eurostat: Τρίτος χαμηλότερος προσδόκιμος εργασιακός βίος για την Ελλάδα

Κοινωνικές ομάδες που αποτελούν αντικείμενο προκαταλήψεων και διακρίσεων

Στο συνέδριο θα παραστεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και θα συνομιλήσει με πολίτες που προέρχονται από κοινωνικές ομάδες οι οποίες αποτελούν συχνά αντικείμενο προκαταλήψεων και διακρίσεων για τα εμπόδια που έχουν αντιμετωπίσει στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους, αλλά και πώς έχουν καταφέρει να τα ξεπεράσουν.

Επίσης, στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να μιλήσουν και να καταθέσουν την εμπειρία τους στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι των εργαζομένων σε τρία θεματικά panels:

1) διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού (διαχείριση διαφορετικότητας, προσλήψεις, εξέλιξη),

2) εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής,

3) αντιμετώπιση φαινομένων βίας και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί να λάβουν τον λόγο εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, καθώς και της ΕΣΑμεΑ.


Πηγή