Να κηρυχθούν κοινότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητάει ο Δήμαρχος

0

Οι καταστροφές σε δίκτυα και υποδομές σε κοινότητες της Αχαΐας λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών, οδήγησε τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, να αιτηθεί στην Περιφέρεια να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές.

Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι κοινότητες Πόρτες και Άγιος Νικόλαος Κράλη, ζήτησε με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιουλίου ξέσπασε φωτιά στις Πόρτες η οποία κατέστρεψε κατοικίες, δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες, τις εγκαταστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και τις υποδομές τόσο της ΔΕΑΥΔ όσο και της ΔΕΔΔΗΕ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι για την αντιμετώπιση της φωτιάς χρειάστηκαν 130 πυροσβέστες, 43 οχήματα, πέραν των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν και με τη φωτιά που ξέσπασε στις 5 Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο Κράλη.

«Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν προϋποθέτει την κήρυξη των δύο κοινοτήτων στο καθεστώς της έκτακτης ανάγκης δήλωσε ο Σπύρος Μυλωνάς προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος διορθωτικής παρέμβασης μετά από τις φωτιές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


Πηγή