ΔΕΔΔΗΕ για Πεντέλη: Το επόμενο 48ωρο θα έχουμε αποκαταστήσει όλες τις βλάβες

0

Για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την καταστροφική φωτιά στην Πεντέλη και πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση μίλησε ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ, Κώστας Μανιάτης.

«Εχθές είχαμε κοντά στους 20.000 πελάτες εκτός λειτουργίας, αυτή την στιγμή έχουμε περίπου 5.000 και πιστεύουμε στο επόμενο 48ωρο θα έχουμε αποκαταστήσει πλήρως όλους τους πελάτες μετά την φωτιά στην Πενέλη» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» κ. Μανιάτης.

Στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, όπως είπε, κάηκαν αρκετοί υποσταθμοί, περισσότερες από 120 κολώνες και αρκετά χιλιόμετρα καλώδιο καταστράφηκαν, που πρέπει να αποκατασταθούν πλήρως για να μπορεί να λειτουργήσει το δίκτυο. Στα Μέγαρα η ζημιά ήταν πολύ μικρότερη και σήμερα αναμένεται να αποκατασταθεί.

Ερωτηθείς πώς προχωρά η υπογειοποίηση των καλωδίων, ο πρόεδρος εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, σημείωσε πως κάθε φορά που δημιουργείται ένα καινούριο δίκτυο, γίνεται συντονισμένη προσπάθεια για υπογειοποίηση καλωδίων ανάλογα πάντα και με τους πόρους του ΕΣΠΑ. «Θεωρώ ότι έχει προχωρήσει αρκετά και νομίζω ότι στην επόμενη δεκαετία σε ένα μεγάλο ποσοστό το δίκτυο της Αττικής θα είναι σε υπογειοποίηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

To άρθρο ΔΕΔΔΗΕ για Πεντέλη: Το επόμενο 48ωρο θα έχουμε αποκαταστήσει όλες τις βλάβες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη