Νύχτα αγωνίας στον Έβρο – Μάχη να μην φτάσουν οι φλόγες στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς – Οριοθετήθηκαν τα μέτωπα στην Ηλεία

0

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα στον Έβρο όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά, ενώ η κατάσταση από τις πυρκαγιές στην Ηλεία είναι πολύ καλύτερη .

Στον ΄Εβρο το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται στο Σουφλί και συγκεκριμένα στην περιοχή Δαδιά με τους ανέμους να αποτελούν μεγάλο αντίπαλο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Το πύρινο μέτωπο υπολογίζεται στα δύο χιλιόμετρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κάνει ξεκινήσει να κάνουν αντιπυρικές ζώνες στη δυτική και στη νότια πλευρά του μετώπου για να μην μπει η φωτιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.

Είναι μάλιστα συνεχής η ενίσχυση σε οχήματα και δυνάμεις. Συνολικά δουλεύουν 70 οχήματα, 140 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και 33 άτομα Δευκαλίωνας του Στρατού Ξηράς. Με το πρώτο φως θα ξεκινήσουν σε δύο κύματα, 2 Mi8, 2 Erickson, 2 PZL, 2 CL415, ένα ΑΒ214 και ένα ΒΚ117.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην Ίμβρο ο καπνός από τον Έβρο

Οι Βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όπως αναφέρει το meteo.gr έχουν ως αποτέλεσμα, ο καπνός αυτή τη στιγμή να μεταφέρεται πάνω από το Θρακικό πέλαγος και την Ίμβρο, διανύοντας απόσταση σχεδόν 120 χιλιομέτρων.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ηλεία

Οσον αφορά την Ηλεία και εκεί η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση… Λίγο μετά το βράδυ οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Τραγανό και Βάρδα.

Μάλιστα το απόγευμα της Πέμπτης, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι, στο Τραγανό.

Στην Ηλεία η φωτιά σήμανε μεγάλη κινητοποίηση, καθώς τα μέτωπα ήταν πολλά. Ένα στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας που ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, ένα στο Τραγανό που εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα και ένα ακόμα που εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή της Βάρδας.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης στο χωριό Άγναντα αργά το απόγευμα παρουσίαζε μια καλύτερη εικόνα.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις καθώς και πεζοπόρα τμήματα που «δουλεύουν» στη φωτιά για να σβήσει κάθε μικρή εστία.

To άρθρο Νύχτα αγωνίας στον Έβρο – Μάχη να μην φτάσουν οι φλόγες στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς – Οριοθετήθηκαν τα μέτωπα στην Ηλεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
πηγη