Σκονάκια τέλος! Ο… Big Brother στις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης

0

Νέος εξοπλισμός θα τοποθετηθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες στις αίθουσες, όπου γίνονται οι θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια και να μην μπορούν οι υποψήφιοι να κάνουν… σκονάκι.

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών, στις αίθουσες θα τοποθετηθούν φορητές συσκευές ανίχνευσης επικοινωνίας, οθόνες αναπαραγωγής οπτικοακουστικού υλικού, φορητές κάμερες λήψης φωτογραφιών και κάρτες μνήμης.

Με αφορμή την απόφαση ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Με τον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών για τη λειτουργία των καμερών και των συσκευών ανίχνευσης επικοινωνίας στις αίθουσες διεξαγωγής θεωρητικών εξετάσεων, διαμορφώνουμε συνθήκες διαφάνειας σε μια διαδικασία που αξιολογεί τις γνώσεις των υποψήφιων οδηγών. Η χρήση των τεχνολογικών μέσων θα συμβάλει ώστε να εξαλειφθεί το περιθώριο προσφυγής σε αθέμιτες πρακτικές που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν. Η Οδική Ασφάλεια ξεκινάει από την εκπαίδευση και στόχος του νέου συστήματος που θεσπίζουμε είναι τη στιγμή που προσέρχεται κάποιος να δώσει εξετάσεις για δίπλωμα να είναι καλά προετοιμασμένος, ώστε να είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


πηγη