Στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας βρήκαν καταφύγιο τα άλογα που γλίτωσαν στην Παλλήνη

0

Η φωτιά σε Πεντέλη και Παλήνη έκαψε τεράστιες εκτάσεις γης και ανάμεσα στα “θύματα” ήταν και οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιππικού Ομίλου Τατοίου.

Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στην Παλλήνη, όπου και βρίσκονταν 30 άλογα την ώρα της φωτιάς, τα οποία και κατάφεραν να διασώσουν οι εκπαιδευτές της σχολής.

Τα άτυχα ζώα έχασαν έτσι το σπίτι τους, το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά και πλέον φιλοξενούνται στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκοπούλου, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΚΙΜ.

Η ανακοίνωση για τα άλογα των πυρόπληκτων ιππικών ομίλων

Το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκοπούλου – ΟΚΙΜ έγινε και πάλι φέτος καταφύγιο για τα άλογα των πυρόπληκτων ιππικών ομίλων της Αττικής.

Αυτή τη φορά φιλοξενεί 30 άλογα του Εθνικού Ιππικού Ομίλου Τατοίου, οι εγκαταστάσεις του οποίου στη Παλλήνη κάηκαν ολοσχερώς από την πρόσφατη πυρκαγιά. Φιλοξένησε ακόμη 60 άλογα του Ιππικού Ομίλου Αθηνών, ο οποίος δεν υπέστη ζημιές αλλά τα άλογα απομακρύνθηκαν λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας εξαιτίας του καπνού και επέστρεψαν χθες στον Όμιλο. Ακόμη, το ΟΚΙΜ φιλοξενεί και ορισμένα άλογα ιδιωτών από τις πυρόπληκτες περιοχές, μετά από ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στην έγκαιρη εκκένωση των Ομίλων και την ασφαλή μεταφορά των αλόγων στο Μαρκόπουλο.

To άρθρο Στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας βρήκαν καταφύγιο τα άλογα που γλίτωσαν στην Παλλήνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη