Βουλγαρία και Αζερμπαϊτζάν συζητούν για επιπλέον προμήθειες φυσικού αερίου

0

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ της Βουλγαρίας συζήτησε με τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεφ τη δυνατότητα προμήθειας της Βουλγαρίας με επιπλέον ποσότητες αζερικού φυσικού αερίου.

Αυτές οι ποσότητες είναι πέραν των προβλεπόμενων για τον νέο διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας -Βουλγαρίας. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το κέντρο Τύπου του υπουργικού συμβουλίου. Οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες για πιθανές νέες προμήθειες, όπως κατεστη σαφές κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ του Βούλγαρου πρωθυπουργού και του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν. Πέτκοφ και Αλίεφ είχαν διμερή συνάντηση και δείπνο εργασίας την Πέμπτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μπακού, ο Πέτκοφ είχε συνάντηση με Αζέρους εκπροσώπους των επιχειρηματιών που διατηρούν εμπορικές σχέσεις με βουλγαρικές εταιρίες και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα έργα τους. Σημειώθηκε επίσης ότι ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν νέες ευκαιρίες για την εξαγωγή χημικών λιπασμάτων από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας και την εισαγωγή τροφίμων και αιθέριων ελαίων για καλλυντικά από τη Βουλγαρία.

Οι αντιπροσωπείες του Βουλγαρο-Αζερικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό Πέτκοφ για την υποστήριξή του στον διορισμό του Επίτιμου Προξένου της Βουλγαρίας ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις μεταξύ των εταιριών στις δύο χώρες.

Σήμερα, ο Πέτκοφ έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook ότι ο ίδιος και ο πρόεδρος Αλίεφ συζήτησαν μια σειρά κοινών οικονομικών ευκαιριών στους τομείς της γεωργίας, των χημικών λιπασμάτων, των κατασκευών, της άμυνας και της τεχνολογίας της πληροφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Η Βουλγαρία θα ανοίξει σύντομα επίτιμο προξενείο στο Αζερμπαϊτζάν. Είναι καιρός η μακροχρόνια φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας να γίνει πραγματική γέφυρα για στρατηγικά οικονομικά έργα και πιο σημαντική ενεργειακή διαφοροποίηση”, έγραψε ο Πέτκοφ.

Ο Πέτκοφ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν στις 21 και 22 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

πηγη