Εξάρχεια: Σάλος με βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να χτυπούν πολίτες

0

Τα social media έχουν γεμίσει τις τελευταίες ώρες από βίντεο της έντασης που επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής (22.07.2022) στα Εξάρχεια, όταν μια διαδήλωση ενάντια στις απόπειρες βιασμών που καταγγέλλονται στην περιοχή, κατέληξε σε κυνηγητό, ξύλο και προσαγωγές.

Στα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου έχουν καταγραφεί κυρίως από πολίτες που μένουν στα Εξάρχεια και το βράδυ της Παρασκευής βγήκαν στα μπαλκόνια τους και είδαν τις εικόνες που κατέγραψαν. Σε ένα από τα βίντεο, αστυνομικοί φαίνονται να έχουν στριμώξει έναν πολίτη και να τον χτυπούν. Η αστυνομία αναφέρει ότι τα όσα έγιναν, προκλήθηκαν από επίθεση μετά τη διαδήλωση.

Αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει προηγηθεί, η εικόνα με αστυνομικούς να χτυπούν με μανία έναν πολίτη και σε άλλο βίντεο να κουβαλούν κάποιον σαν… τσουβάλι, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και θύελλα διαμαρτυριών.

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες από πολίτες, ενώ η αστυνομία αναφέρει πως δέχτηκε αντικείμενα από αγνώστους και τότε έκανε χρήση δακρυγόνων.

Η πορεία στα Εξάρχεια έγινε γιατί σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, συμμορία κάνει σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες στην οδό Ιουστινιανού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την πορεία κατά των βιασμών και αφού οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση. Πολίτες, από την άλλη, καταγγέλλουν υπέρμετρη αστυνομική βία.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 56 προσαγωγές.

To άρθρο Εξάρχεια: Σάλος με βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να χτυπούν πολίτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη