Μορφάτι Θεσπρωτίας: Η παιδική Χαρά που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεν έχει τεθεί σε λειτουργία!

0

Μάρκος Τζιμας κάτοικος στο Μορφατι-Θεσπρωτίας

“Δημοτικές Εκλογές του χρόνου. Ίσως λίγο πριν να γίνει και για το χωριό κάτι. 621.000 ευρώ δίδονται σύμφωνα με την δράση που σχεδίασε το Υπουργείο Εσωτερικών στους θεσπρωτικούς Δήμους για να αναβαθμίσουν τις Παιδικές Χαρές. 203.000 στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Καλά τα πολλά χρήματα αλλά άμα δεν υπάρχει ενδιαφέρον τότε δεν έχουν σημασία. Για 3η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ χρονιά η νέα ωραία κατά τα άλλα Πλατεία-Παιδική Χαρά Μορφίου που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεν έχει τεθεί σε λειτουργία! Μόνο σύνδεση με το ρεύμα (3 μέτρα παραδίπλα είναι ο πίνακας) χρειάζεται και αποκατάσταση των 2 ζημιών.

Ιδανικά και απομάκρυνση της κεραίας του ΟΤΕ καθώς απαγορεύεται δια Νόμου σε δημόσιους χώρους λόγω ακτινοβολίας – μελέτη υπάρχει. Μιλάμε για ελάχιστα έξοδα και δεν γίνεται τίποτα, είναι μακρυά από Ηγουμενίτσα το χωριό μάλλον αλλά και εκεί δεν είναι όλα ρόδινα μάλλον. Το αν έχει προβλήματα η τεχνική εταιρία δεν ενδιαφέρει κανέναν, έπρεπε ήδη να έχει βρεθεί λύση. Ξοδεύονται τώρα τεράστια χρηματικά ποσά την στιγμή που οι μισές Παιδικές Χαρές του Δήμου περιήλθαν σε άσχημη κατάσταση επειδή παλιά δεν συντηρούνταν και δεν ελέγχονταν, γιαυτό τώρα τρέχει ο Δήμος και δεν φτάνει. Αλήθεια, υπάρχει κάποιο τακτικό πρόγραμμα όπου ένας εργάτης να περνάει απ όλες όλου του Δήμου ανα 2 ή 4 εβδομάδες ώστε να τις καθαρίζει και να τις ελέγχει (το ΠΙΟ ΑΠΛΟ και ανέξοδο δηλαδή)? Μάλλον όχι. Έχει φάση εν τω μεταξύ να γίνει πάλι καμιά πολυέξοδη ανάπλαση στην παλιά Παιδική και να φαγωθεί χρήμα ενώ χρειάζονται άλλα πράγματα την στιγμή που θέλει μία μικρή συντήρηση μόνο σε φωτισμό και κάγκελα. Κρίμα για τα παιδιά τριγύρω χωριών που πάνε εκεί, τα λίγα μόνιμα και αυτά των αδειών και επειδή είναι χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων.
Παρακάτω οι δύο αναρτήσεις 2016 και 2017 που είχαν γίνει εδώ ενώ είχα στείλει σε τοπικά ΜΜΕ που τα δημοσίευσαν, φυσικά δεν έγινε και κάτι από τον Δήμος Ηγουμενίτσας. Εντός ημερών θα υπάρξουν κι άλλα.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ