Από τα Τρίκαλα στους Λειψούς: Η ιστορία ενός απορριμματοφόρου

0

Ο Δήμος Τρικκαίων διενήργησε για λογαριασμό του Δήμου Λειψών όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί δυνατή η αγορά ενός απορριμματοφόρου μέσω διαγωνισμού και έτσι το ακριτικό νησί θα καλύψει τις ανάγκες του στο τομέα της καθαριότητας.

Τη συμβολή του Δήμου Τρικκαίων στην ενίσχυση του εξοπλισμού για την καθαριότητα των Λειψών, εκφράζει ο Δήμαρχος του νησιού, Φώτης Μάγγος. Με ανάρτησή του, ευχαριστεί τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για τη συμβολή του στην «τεχνική υποστήριξη που μας παρέχει στην υλοποίηση σειράς έργων και προμηθειών, όπως αυτό».

Προηγήθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στους δύο Δήμους και το τμήμα Προμηθειών της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων υλοποίησε τον σχετικό διαγωνισμό.

Μάλιστα ο κ. Μάγγος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει «και τους υπαλλήλους του Δήμου (Τρικκαίων), με τους οποίους έχει αναπτυχθεί εξαιρετική σχέση».

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, παρελήφθη το απορριμματοφόρο και τα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής (τμήμα Συντήρησης Οχημάτων και Μηχανημάτων της Δ/νσης Ανταποδοτικών Υπηρεσιών του Δ. Τρικκαίων) μετέβησαν στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου, υπογράφοντας το σχετικό πρωτόκολλο, στις 23 Ιουλίου 2022. Το απορριμματοφόρο είχε προϋπολογισμό 150.000€ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2».

Το συγκεκριμένο όχημα ονομάζεται «δορυφορικό», λόγω της διαμόρφωσής της, προκειμένου να κινείται με ευχέρεια σε στενούς και πιο δύσβατους δρόμους.

Για μια ακόμη φορά ανακύπτει το πρόβλημα υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών των μικρών, ορεινών, νησιώτικων και μειονεκτούντων Δήμων της χώρας, που χωρίς εξειδικευμένα στελέχη αδυνατούν να συντάξουν μια μελέτη και να την καταθέσουν ώστε να διεκδικήσουν την χρηματοδότηση σημαντικών λειτουργικών προμηθειών, αλλά και έργων υποδομής.


Πηγή