Γιατί το καλοκαίρι έχουμε καθυστέρηση στην περίοδο;

0Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, 19:00

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι γυναίκες εμφανίζουν διαταραχές στον κύκλο τους.

Ποιες όμως είναι οι βασικές αιτίες που όμως η περίοδός μας καθυστερεί τους καλοκαιρινούς μήνες;

Τα ταξίδια

Μπορεί τα ταξίδια να μας δίνουν χαρά, ωστόσο αλλάζουν πλήρως το πρόγραμμά μας, γεγονός που επηρεάζει την περίοδό μας. Ενώ, οι κλιματικές αλλαγές και οι αλλαγές του χώρου επίσης σχετίζονται με τις διαταραχές του κύκλου.

Ο ύπνος

Παράλληλα, το καλοκαίρι πολλές φορές μεταβάλλουμε το πρόγραμμα του ύπνου μας. Άλλοτε κοιμόμαστε λιγότερο και άλλοτε ο ύπνος μας δεν είναι ποιοτικός. Οι διαταραχές στον ύπνο έχουν συνδεθεί και με διαταραχές του κύκλου. Επομένως, φρόντισε να κοιμάσαι επαρκώς και σύντομα ο κύκλος σου θα σταθεροποιηθεί.

Εντατική άσκηση

Το καλοκαίρι η δραστηριότητα αυξάνεται, μπορεί να περπατάμε περισσότερες ώρες, να κολυμπάμε ή να επιδιδόμαστε σε κάποιο άθλημα. Η άσκηση έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Ωστόσο, η απότομη αύξηση της άσκησης επηρεάζει την παραγωγή των ορμονών, που ρυθμίζουν τον κύκλο.

Απώλεια βάρους

Το καλοκαίρι ξεκινά το άγχος για την απώλεια του βάρους. Έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι η αύξηση του βάρους μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει επιπτώσεις στην έμμηνη ρύση. Το ίδιο όμως αποτέλεσμα προκαλούν και οι εξαντλητικές δίαιτες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Πηγή